Кулінари роблять цю помилку і псують смак борщу: Чи треба класти часник у страву

Одні кухарі вважають часник невід'ємною частиною страви, інші ж стверджують, що він псує смак, заглушаючи інші інгредієнти. Хто правий і як додавати цей суперечливий інгредієнт, розповіли на Pixelinform, передають Патріоти України.

Відповідь проста: часник у борщі потрібен, але його важливо правильно додати.

Найбільшою помилкою є додавання часнику на початку варіння бульйону. Його аромат і смак випаруються, не збагативши страву. Існує два моменти, коли додавання цього компонента є оптимальним:

  • за 2-3 хвилини до готовності додайте в каструлю, давши йому трохи проваритися
  • додавайте часник в кожну порцію борщу перед подачею

Які ще інгредієнти додати?

Для більш насиченого смаку рекомендується додавати не сам часник. Подрібніть інгредієнт разом з салом та зеленню і вже тоді додайте в борщ.

Ваш улюблений колір розкриває вас з головою - дізнайтесь, що він каже про ваш характер

четвер, 16 жовтень 2025, 10:14

Кольори мають величезну силу — вони впливають на наш настрій, рішення й навіть сприйняття світу. Недарма психологи кажуть: те, який відтінок вам найближчий, здатне розповісти про ваш характер і життєву філософію, передають Патріоти України. Давайте под...

Дачникам на замітку! Коли перекопувати клумбу та город, аби не пошкодити ґрунт

четвер, 16 жовтень 2025, 9:45

Перекопування - одна з фундаментальних діяльностей, яка визначає здоров'я рослин та врожайність у саду. Однак багато людей задаються питанням, чи завжди варто брати лопату та чи має значення час. Різниця між клумбою та городом очевидна, а також мають з...