Кулінари роблять цю помилку і псують смак борщу: Чи треба класти часник у страву

Одні кухарі вважають часник невід'ємною частиною страви, інші ж стверджують, що він псує смак, заглушаючи інші інгредієнти. Хто правий і як додавати цей суперечливий інгредієнт, розповіли на Pixelinform, передають Патріоти України.

Відповідь проста: часник у борщі потрібен, але його важливо правильно додати.

Найбільшою помилкою є додавання часнику на початку варіння бульйону. Його аромат і смак випаруються, не збагативши страву. Існує два моменти, коли додавання цього компонента є оптимальним:

  • за 2-3 хвилини до готовності додайте в каструлю, давши йому трохи проваритися
  • додавайте часник в кожну порцію борщу перед подачею

Які ще інгредієнти додати?

Для більш насиченого смаку рекомендується додавати не сам часник. Подрібніть інгредієнт разом з салом та зеленню і вже тоді додайте в борщ.

Що ви бачите? Знаменитий тест Роршаха може розкрити психологічний стан

середа, 17 грудень 2025, 11:45

Плями Роршаха вже понад століття залишаються одними із найвідоміших проєктивних методів у психології. Їхня унікальність полягає в тому, що абстрактні клякси провокують індивідуальні асоціації, здатні торкнутися найпотаємніших шарів людської психіки. Ди...

Ви могли це не знати! Куди мають бути направлені антени Wi-Fi роутера

середа, 17 грудень 2025, 11:15

У більшості домівок Wi-Fi роутер працює не на повну силу, і не через провайдера чи старе обладнання, а через банальну помилку, яку роблять майже всі користувачі. Попри те що роутер є центральним вузлом домашньої мережі, його антени часто розміщують "як...