Кулінари роблять цю помилку і псують смак борщу: Чи треба класти часник у страву

Одні кухарі вважають часник невід'ємною частиною страви, інші ж стверджують, що він псує смак, заглушаючи інші інгредієнти. Хто правий і як додавати цей суперечливий інгредієнт, розповіли на Pixelinform, передають Патріоти України.

Відповідь проста: часник у борщі потрібен, але його важливо правильно додати.

Найбільшою помилкою є додавання часнику на початку варіння бульйону. Його аромат і смак випаруються, не збагативши страву. Існує два моменти, коли додавання цього компонента є оптимальним:

  • за 2-3 хвилини до готовності додайте в каструлю, давши йому трохи проваритися
  • додавайте часник в кожну порцію борщу перед подачею

Які ще інгредієнти додати?

Для більш насиченого смаку рекомендується додавати не сам часник. Подрібніть інгредієнт разом з салом та зеленню і вже тоді додайте в борщ.

Народні прикмети на 12 листопада: Чому незаміжнім не можна купувати взуття. Чим нагодувати чоловіка, щоб у пари не було сварок

субота, 6 грудень 2025, 7:08

В цей день не давали в борг, а також не займалися важкою роботою. Не приймали жодних важливих рішень. Вважали, що наслідки будуть непередбачуваними. Навіть благі наміри можуть вилитися в щось катастрофічне або просто неприємне. *** . Іоан жив у VI сто...

Не ігноруйте! В яких кольорах зустрічати Новий рік 2026, щоб притягнути удачу

субота, 6 грудень 2025, 6:42

На порозі 2026 рік, який за східним календарем буде роком Червоного Коня. І колір, і тварина належать до стихії вогню, що натякає нам на бурхливу енергетику, яку потрібно буде брати під свій контроль, щоби тебе не знесло її хвилею, передають Патріоти У...