Губки для посуду- незамінний помічник на кухні. Вони чудово збивають піну з мильної рідини, справляються з миттям посуду, але при цьому самі вбирають багато бруду та жиру, передають Патріоти України.
Але з часом губки забруднюються, втрачають свою форму і стають неприємними на дотик. Однак не поспішайте викидати – губку можна легко відмити та використовувати ще довгий час. Разом з "УНІАН" розповімо про два копійчані способи чищення губок, щоб вони служили довше. Це дозволить заощадити гроші.
Для першого способу вам знадобиться 2 столові ложки звичайної солі. Розбавте її у 2 склянках гарячої води та відправте в отриманий розчин губку на ніч. Вранці вам потрібно буде дуже ретельно прополоскати кухонну мочалку під струменем чистої води — і ви можете використовувати губку для миття посуду далі за призначенням.
Для другого лайфхака вам знадобиться трохи білизни або іншого відбілювача. Розчиніть 1 склянку відбілюючого засобу на 4 л гарячої води. В отриману суміш занурте губку і залиште її на 10-15 хвилин. Через зазначений час просто "відперіть" її в чистій воді, поки не піде весь бруд.
Наприклад, змочіть булку водою і поставте її в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин — скоринка знову стане хрусткою, а м’якуш — ніжним і м’яким, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Є ще простіший варіант: обгорніть хліб у вологу се...
Смартфони часто звинувачують у тому, що вони заважають зосередитися, проте нове дослідження, опубліковане у Frontiers in Computer Science, доводить, що люди відвертають увагу незалежно від наявності телефону поруч, передають Патріоти України. Експериме...