Курячі котлети з курагою - оригінальний рецепт домашньої страви на обід або вечерю

Котлети можна готувати з будь-якого м'яса, з додаванням овочів, зелені і навіть сухофруктів. Український шеф-кухар Євген Клопотенко часто експериментує з різними інгредієнтами, і на цей раз він розповів українцям рецепт курячих котлет з додаванням кураги. Гарніром до такої страви може стати звичайна гречка, але з додаванням каррі, передають Патріоти України.

Курячі котлети з курагою

Інгредієнти:

  • Куряче філе - 400 г;
  • Курага - 100 г;
  • Манка - 50 г;
  • Яйце - 1 шт (при бажанні);
  • Сіль, спеції - за смаком.

Для приготування курячих котлет необхідно перемішати куряче філе і курагу. Для зручності можна змішувати інгредієнти прямо в м'ясорубці. Можна взяти готовий фарш і додати в нього дрібно нарізану курагу.

Далі додаємо в фарш яйце, спеції, сіль, манку, і формуємо котлети. Яйце в фарш можна не додавати, це при бажанні. Для таких котлеток деякі господині готують паніровку із сухарів та кунжуту.

Обсмажуємо котлети 5 хвилин з одного боку, потім перевертаємо на інший бік і обсмажуємо ще 5 хвилин. Подаємо курячі котлети з гречкою, в яку при варінні додаємо приправу каррі. Гречку з каррі і котлети з курагою можна подавати як на обід, так і на вечерю для всієї родини. Смачного!

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...