Курка пропечеться рівномірно! Ось як приготувати ідеальну страву

Пам’ятаючи про прості нюанси, за якість запеченої курки можна не переживати, передають Патріоти України.

Цю страву часто готують до святкового столу. У поспіху головне не забути про прості правила, які дозволять приготувати ідеальне частування.

При готуванні курки важливо вчасно визначити, що м’ясо добре пропеклося, але не пересмажилося. Помилка в даному випадку може коштувати кулінарну репутацію перед гостями.

Курка приготується, якщо м’ясо прогріється щонайменше до 70 °C. Визначити потрібний момент можна без кулінарного термометра.

Потрібно проткнути тушку ножем у товстій частині. З отвору не повинна текти сукровиця. Готова курка легко протикається та виділяє прозорий сік.

Ще один робочий спосіб для цільної курки полягає в тому, щоб відламати гомілку або крило. Якщо ці частини легко відходять, м’ясо пропеклося. У випадку, коли гомілка або крило важко відокремлюються, то страва ще не готова.

Щоб курка швидше і якісніше пропеклася, кулінари перед приготуванням роблять невеликі надрізи в найтовстіших частинах.

Джерело: ПростоВей

Чим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла м’якою

неділя, 18 серпень 2024, 14:00

Смажена яловича або свиняча печінка – одна з улюблених страв багатьох гурманів. Однак далеко не завжди така трапеза радує кулінарів, адже страва може вийти дуже жорсткою. Навряд чи людина отримає задоволення від вживання блюда з такою консистенцією, пе...

Вчені розкрили зв'язок між віком батька і здоров'ям дитини: Ось коли ризики максимальні

неділя, 18 серпень 2024, 13:45

Зріле батьківство стає все популярнішим. Однак вчені вкотре говорять про те, що це має свої наслідки, й ризики є не лише для вагітності у старшому віці жінки, передають Патріоти України. Нове дослідження показує, що якщо майбутній батько вже у віці 50 ...