Курка пропечеться рівномірно! Ось як приготувати ідеальну страву

Пам’ятаючи про прості нюанси, за якість запеченої курки можна не переживати, передають Патріоти України.

Цю страву часто готують до святкового столу. У поспіху головне не забути про прості правила, які дозволять приготувати ідеальне частування.

При готуванні курки важливо вчасно визначити, що м’ясо добре пропеклося, але не пересмажилося. Помилка в даному випадку може коштувати кулінарну репутацію перед гостями.

Курка приготується, якщо м’ясо прогріється щонайменше до 70 °C. Визначити потрібний момент можна без кулінарного термометра.

Потрібно проткнути тушку ножем у товстій частині. З отвору не повинна текти сукровиця. Готова курка легко протикається та виділяє прозорий сік.

Ще один робочий спосіб для цільної курки полягає в тому, щоб відламати гомілку або крило. Якщо ці частини легко відходять, м’ясо пропеклося. У випадку, коли гомілка або крило важко відокремлюються, то страва ще не готова.

Щоб курка швидше і якісніше пропеклася, кулінари перед приготуванням роблять невеликі надрізи в найтовстіших частинах.

Джерело: ПростоВей

Дещо в списку може здивувати! Названо продукти, які завдають довгострокової шкоди печінці

п’ятниця, 22 листопад 2024, 6:50

Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...