Курочка в картопляних млинцях - красиво, смачно і нескладно

Пропонуємо рецепт, від якого всі без розуму! Здавалося б, що дивного в картопляних млинцях і курячому філе? Однак якщо об'єднати ці інгредієнти, зробити їх ніжнішими за допомогою сметани і сиру, можна приготувати найлегший шедевр домашній кулінарії, передають Патріоти України.

Це домашня, смачна, ситна і нескладна в приготуванні страва, в основі якої — всіма улюблені деруни. Найчастіше вона готується з куркою. Але приготувати її можна, звичайно ж, і з іншим м'ясом. А також можна взяти будь-яку начинку за вашим смаком, настроєм і наявністю продуктів.

Інгредієнти:

  • 500 г курки
  • 5-6 бульб картоплі
  • 1 велика цибулина
  • 1 яйце
  • 3-5 ст. ложок борошна
  • 100-150 г сметани
  • сир за смаком
  • сіль
  • перець

Як приготувати страву:

  1. Цибулину ділимо навпіл, половину потремо з картоплею, половину з куркою. Для дерунів картоплю і цибулину натираємо на дрібній тертці. Спочатку натираємо цибулю, потім картоплю.
  2. Порядок в цьому випадку важливий, оскільки натерта цибуля не дасть потемніти картоплі, і деруни вийдуть світлими і гарними. Натерту картоплю кладемо до цибулі і кожен раз перемішуємо, щоб картопля не темніла. Солимо, додаємо 1 столову ложку з гіркою сметани, вбиваємо невелике яйце.
  3. Все добре розмішуємо і додаємо кілька столових ложок борошна, щоб маса стала густішою.
  4. По густоті картопляне тісто виходить приблизно як тісто на оладки. На сковороду наливаємо трохи олії, даємо розігрітися, картопляне тісто обов'язково перемішуємо, набираємо половину черпака, викладаємо на сковорідку і розподіляємо рівним шаром.
  5. Обсмажуємо до скоринки з одного боку, акуратно перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
  6. Всього з цієї кількості тіста у нас вийшло 7 дерунів.
  7. Курку і половину цибулини перекручуємо на м'ясорубці у фарш. Фарш солимо, можна додати трохи чорного меленого перцю, червоного меленого пекучого перцю, трохи тертого сиру, добре розмішуємо. Якщо фарш вийшов густий, то можна додати трохи води. Ще раз все добре перемішуємо.
  8. Готовий фарш повинен легко розмазуватися. Розподіляємо фарш тонким шаром на деруні і звертаємо рулетом.
  9. Викладаємо деруни на деко, змащуємо сметаною. Для красивої скоринки посипаємо тертим сиром.
  10. Ставимо деко в розігріту до 180°C духовку приблизно на 20 хвилин до утворення зверху красивої, апетитної, рум'яної скоринки.

Страва абсолютно самодостатня — в ній є і картопля, і курка, тому вона не потребує додаткового гарніру. Приємного вам апетиту!

Джерело: Ukr.Media

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...