Кутя, рулька та десерт: Швидке меню на Різдво (фото)

Кутя на Різдво – одна з головних страв на святковому столі.

В Україні вже традиційною стала щедра непісна вечеря у Різдвяний святвечір – напередодні Різдва Христового, яке православні та греко-католики щорічно святкують 7 січня. Напередодні Різдва завершується Різдвяний піст, але за церковною традицією у Святвечір подаються 12 пісних страв – стільки апостолів було у сина Божого Ісуса Христа. У світському святковому меню залишилися головні різдвяні страви – кутя та узвар. Деякі господині та господарі стежать за тим, щоб різдвяних страв було саме 12. Журналісти склали перелік страв, які можна швидко приготувати на різдвяний стіл – це смачна кутя з рису, соковита свиняча рулька, червона запечена риба, запечені овочі та швидкий десерт, передають Патріоти України.

Святкове меню 2021: смачна кутя на Різдво

Інгредієнти:

  • 1 склянка круглого рису;
  • 50 г родзинок;
  • 50 г цукатів;
  • 50 г мигдалю та волоських горіхів;
  • Вершкове масло, хурма, шоколад та кокосова стружка – на ваш смак.

Як готується смачна кутя з рису – рецепт покроковий

Промивайте рис у холодній воді, поки рідина не стане прозорою. Покладіть рис в каструлю з товстим дном та залийте водою. Коли вода почне закипати – пересипте рис у сито й облийте холодною водою.

Потім перекладіть рис у каструлю та залийте холодною водою. Рідини має бути у два рази більше, ніж рису. Зробіть помірний вогонь й постійно помішуйте рис.

Паралельно підготуйте добавки – промийте родзинки, наріжте хурму, цукати, подрібніть мигдаль, волоські горіхи та шоколад. Перекладіть відварений рис у сито – дайте стекти зайвій рідині. Потім перекладіть рис у посудину та змішайте з маслом і родзинками, цукатами та мигдалем.

Перед подачею прикрасьте кутю шматочками хурми, подрібненим шоколадом та кокосовою стружкою.

Святвечір – страви: соковита свиняча рулька

Рецептом соковитою рульки в Instagram поділилася блогер Ольга Львова.

Інгредієнти:

  • Рулька;
  • 100 мл пива;
  • 2 чайні ложки гірчиці у зернах;
  • 1 чайна ложка меду;
  • Сіль, перець, лавровий лист – на ваш смак.

Як готується свиняча рулька в пиві – покроковий рецепт

Покладіть рульку в холодну воду, посоліть поперчіть, додайте лавровий лист та варіть майже до готовності.

Зробіть маринад – змішайте пиво з гірчицею та медом.

Перекладіть рульку на деко й змастіть маринадом. Рулька готується у духовці при температурі 200 градусів близько 45 хвилин.

Святкове меню 2021: запечена форель в духовці

Блогер ald.food поділився в Instagram простим рецептом запеченої червоної риби.

Інгредієнти:

  • Стейк форелі;
  • Кілька столових ложок майонезу;
  • Зубчик часнику;
  • Сіль, перець та оливкова олія – на ваш смак.

Як готуються стейки форелі – покроковий рецепт

Зробіть з фольги формочки для запікання форелі.

Змастіть форми оливковою олією. Натріть у майонез часник та все перемішайте. Покладіть форель у форми та змастіть отриманою сумішшю з майонезу та часнику.

Розігрійте духовку до 200 градусів і готуйте рибу 25 хвилин.

Меню на Різдво 2021: чудовий гарнір – запечені овочі

Блогер vkusniye_receptiki на своїй сторінці в Instagram розмістила простий швидкий рецепт запечених овочів.

Інгредієнти:

  • 200 г броколі;
  • 1 баклажан;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 помідори;
  • 3 стебла селери;
  • 1 невеликий кабачок;
  • 200 г цвітної капусти;
  • 1 болгарський перець;
  • Оливкова олія, сіль та перець – на ваш смак.

Запечені овочі – рецепт покроковий

Наріжте овочі великими шматками та покладіть рядами у форму для запікання. Зверху все посоліть, поперчіть та збризніть оливковою олією.

Овочі готуйте у духовці, розігрітій до 200 чи 220 градусів, протягом 25-30 хвилин.

Святкове меню 2021: швидкий десерт

Блогер tort.helen в Instagram поділилася рецептом швидкого десерту в стаканчиках.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг замороженої вишні;
  • 100 мл води;
  • 15 г крохмалю;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 250 г сметани жирністю 18-20%;
  • 250 г вершкового сиру Маскарпоне;
  • 50 г цукрової пудри;
  • 60 г вівсяного чи мигдального печива;
  • 50 г обсмажених та подрібнених горіхів.

Як приготувати вишневий десерт – покроковий рецепт

Покладіть вишні в каструлю і засипте цукром. В іншу посудину пересипте крохмаль і залийте водою.

Додайте крохмаль у вишні з цукром та варіть все на невеликому вогні до того моменту, поки маса не стане схожою на кисіль. Потім зніміть масу з вогню.

Додайте у сметану Маскарпоне, цукрову пудру, все перемішайте й отримаєте крем.

Візьміть стаканчики та шарами викладіть підготовлені інгредієнти:

  • Відварені вишні;
  • Крем;
  • Шматочки печива;
  • Відварені вишні;
  • Крем;
  • Подрібнені горіхи.

Верх десерту також можна прикрасити різними ягодами. Десерт краще подавати після того, як він кілька годин постоїть у холодильнику.

Треба всього чотири інгредієнти! Як приготувати домашній сир

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:12

Приготувати домашній сир вдома зможе кожна господиня. Це зовсім не складно. Всього 4 інгредієнти та 15 хв вашого часу - і на вашому столі буде ніжний і щільний сир, передають Патріоти України. Ось ці 4 інгредієнти:Молоко – 1 літрСіль – 1 ст. л.Яйця – 3...

Щоб пішло на користь: Топовий експерт назвав правильний час для першої чашки кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:40

Багато людей практично живуть на кофеїні, часто навіть не найпалкіші кавомани хапаються за чайник зразу після пробудження або щоб побороти занепад сил після обіду. Видання Express пише, що пити каву відразу після сну то не найкраща ідея. Рекс Ісап, ген...