Кутя, рулька та десерт: Швидке меню на Різдво (фото)

Кутя на Різдво – одна з головних страв на святковому столі.

В Україні вже традиційною стала щедра непісна вечеря у Різдвяний святвечір – напередодні Різдва Христового, яке православні та греко-католики щорічно святкують 7 січня. Напередодні Різдва завершується Різдвяний піст, але за церковною традицією у Святвечір подаються 12 пісних страв – стільки апостолів було у сина Божого Ісуса Христа. У світському святковому меню залишилися головні різдвяні страви – кутя та узвар. Деякі господині та господарі стежать за тим, щоб різдвяних страв було саме 12. Журналісти склали перелік страв, які можна швидко приготувати на різдвяний стіл – це смачна кутя з рису, соковита свиняча рулька, червона запечена риба, запечені овочі та швидкий десерт, передають Патріоти України.

Святкове меню 2021: смачна кутя на Різдво

Інгредієнти:

  • 1 склянка круглого рису;
  • 50 г родзинок;
  • 50 г цукатів;
  • 50 г мигдалю та волоських горіхів;
  • Вершкове масло, хурма, шоколад та кокосова стружка – на ваш смак.

Як готується смачна кутя з рису – рецепт покроковий

Промивайте рис у холодній воді, поки рідина не стане прозорою. Покладіть рис в каструлю з товстим дном та залийте водою. Коли вода почне закипати – пересипте рис у сито й облийте холодною водою.

Потім перекладіть рис у каструлю та залийте холодною водою. Рідини має бути у два рази більше, ніж рису. Зробіть помірний вогонь й постійно помішуйте рис.

Паралельно підготуйте добавки – промийте родзинки, наріжте хурму, цукати, подрібніть мигдаль, волоські горіхи та шоколад. Перекладіть відварений рис у сито – дайте стекти зайвій рідині. Потім перекладіть рис у посудину та змішайте з маслом і родзинками, цукатами та мигдалем.

Перед подачею прикрасьте кутю шматочками хурми, подрібненим шоколадом та кокосовою стружкою.

Святвечір – страви: соковита свиняча рулька

Рецептом соковитою рульки в Instagram поділилася блогер Ольга Львова.

Інгредієнти:

  • Рулька;
  • 100 мл пива;
  • 2 чайні ложки гірчиці у зернах;
  • 1 чайна ложка меду;
  • Сіль, перець, лавровий лист – на ваш смак.

Як готується свиняча рулька в пиві – покроковий рецепт

Покладіть рульку в холодну воду, посоліть поперчіть, додайте лавровий лист та варіть майже до готовності.

Зробіть маринад – змішайте пиво з гірчицею та медом.

Перекладіть рульку на деко й змастіть маринадом. Рулька готується у духовці при температурі 200 градусів близько 45 хвилин.

Святкове меню 2021: запечена форель в духовці

Блогер ald.food поділився в Instagram простим рецептом запеченої червоної риби.

Інгредієнти:

  • Стейк форелі;
  • Кілька столових ложок майонезу;
  • Зубчик часнику;
  • Сіль, перець та оливкова олія – на ваш смак.

Як готуються стейки форелі – покроковий рецепт

Зробіть з фольги формочки для запікання форелі.

Змастіть форми оливковою олією. Натріть у майонез часник та все перемішайте. Покладіть форель у форми та змастіть отриманою сумішшю з майонезу та часнику.

Розігрійте духовку до 200 градусів і готуйте рибу 25 хвилин.

Меню на Різдво 2021: чудовий гарнір – запечені овочі

Блогер vkusniye_receptiki на своїй сторінці в Instagram розмістила простий швидкий рецепт запечених овочів.

Інгредієнти:

  • 200 г броколі;
  • 1 баклажан;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 помідори;
  • 3 стебла селери;
  • 1 невеликий кабачок;
  • 200 г цвітної капусти;
  • 1 болгарський перець;
  • Оливкова олія, сіль та перець – на ваш смак.

Запечені овочі – рецепт покроковий

Наріжте овочі великими шматками та покладіть рядами у форму для запікання. Зверху все посоліть, поперчіть та збризніть оливковою олією.

Овочі готуйте у духовці, розігрітій до 200 чи 220 градусів, протягом 25-30 хвилин.

Святкове меню 2021: швидкий десерт

Блогер tort.helen в Instagram поділилася рецептом швидкого десерту в стаканчиках.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг замороженої вишні;
  • 100 мл води;
  • 15 г крохмалю;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 250 г сметани жирністю 18-20%;
  • 250 г вершкового сиру Маскарпоне;
  • 50 г цукрової пудри;
  • 60 г вівсяного чи мигдального печива;
  • 50 г обсмажених та подрібнених горіхів.

Як приготувати вишневий десерт – покроковий рецепт

Покладіть вишні в каструлю і засипте цукром. В іншу посудину пересипте крохмаль і залийте водою.

Додайте крохмаль у вишні з цукром та варіть все на невеликому вогні до того моменту, поки маса не стане схожою на кисіль. Потім зніміть масу з вогню.

Додайте у сметану Маскарпоне, цукрову пудру, все перемішайте й отримаєте крем.

Візьміть стаканчики та шарами викладіть підготовлені інгредієнти:

  • Відварені вишні;
  • Крем;
  • Шматочки печива;
  • Відварені вишні;
  • Крем;
  • Подрібнені горіхи.

Верх десерту також можна прикрасити різними ягодами. Десерт краще подавати після того, як він кілька годин постоїть у холодильнику.

Особливий тест: Виберіть сніжинку, щоб дізнатися, чи здійсняться ваші мрії нового року

п’ятниця, 22 листопад 2024, 19:04

Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...