Квашені хрусткі огірочки: Зберігайте рецепт, бо це дійсно смакота

Огірочки, засолені за цим рецептом, будуть хрусткі та в міру кислі, передають Патріоти України.

Можна використовувати для приготування салатів чи просто смакувати, ділиться кулінарка Маргарита Хоменко.

Пропорція на банку 3 л:
1,5 кг огірків (може бути більше/менше)
Зелень: кріп, листя малини, смородини, хрону
70 г солі
Спеції: кілька горошин духмяного перцю, лавровий лист
2−3 зубчики часнику
1 ст. ложка горілки
Приготування
Огірки миємо, відрізуємо «попки». На дно банки викладаємо більшу частину зелені, часник, спеції. Потім укладаємо щільно огірки. Всипаємо зверху сіль, вливаємо горілку, накладаємо зверху зелень. Заливаємо холодною водою, закриваємо кришкою. Кришки краще брати спеціальні для квашення. Можна маринувати також у відрах, головне, щоб зверху огірки були добре покриті зеленню. Вже через 4−5 днів можна відкривати та їсти.

Чай для сяючої шкіри та зняття стресу - пийте його щодня

четвер, 27 листопад 2025, 12:45

Секрет здорової та сяючої шкіри може ховатися у чашці чаю. Хвощ польовий та перцева м’ята не лише підтримують еластичність шкіри та зменшують подразнення, а й допомагають розслабитися та зняти стрес, передають Патріоти України. Хвощ польовий для еласти...

Допомагає схуднути і не тільки! Чому ця спеція повинна бути на кожній кухні після 30

четвер, 27 листопад 2025, 11:45

Куркума давно відома своїм насиченим помаранчевим кольором, але вона цінна не лише через це. Ця спеція може допомогти схуднути, підтримати імунітет та покращити стан шкіри, волосся і нігтів, передають Патріоти України. Чому куркума сприяє схудненню? К...