Квіти будуть свіжими дуже довго! Прості лайфхаки, як продовжити життя букета

Букет троянд - безумовно безпрограшний варіант подарунка для жінки на будь-яке свято - хоч 14 лютого, хоч 8 березня, день народження або просто без приводу. Троянди дуже ніжні й примхливі, як самі жінки. Щоби зберегти свіжість букета якомога довше, доведеться вдатися до деяких хитрощів, передають Патріоти України.

Отже, що робити, щоби троянди довго стояли у воді у вазі? Потрібно зробити цю воду максимально свіжою та "смачною" для квітів.

Щоб троянди довше стояли, потрібно перед тим, як поставити квіти у вазу, зрізати стебла під кутом. Другий варіант - розщепити кінчик стебла, щоби квітка краще насичувалася вологою. Освіжати зріз квітів потрібно кожні 2-3 дні. Ці процедури потрібно здійснювати під краном, щоби повітря не закупорювало судини квітки.

Ще один важливий момент: листя дуже швидко гниє у воді, потім ці процеси починаються і в стеблах, тому перед тим як поставити квіти в воду, потрібно видалити все листя, що є у воді.

Троянди люблять свіжу воду, тому, щоби продовжити їхнє життя, потрібно не лінуватися щодня міняти воду у вазі та промивати стебла від слизу.

Що потрібно додати в воду, щоби троянди довше стояли

У воді розвивається згубна для квітів патогенна мікрофлора. Тому в воду потрібно додати щось, що дезінфікуватиме рідину. Варіантів таких добавок безліч.

Щоби троянди довше стояли, додають аспірин (нешипучий) - дві-три таблетки з розрахунку на один літр. Перш ніж ставити троянди у вазу, потрібно переконатися, що аспірин розчинився. Ацетилсаліцилова кислота знезаражує воду, запобігаючи процесам гниття. Замість аспірину можна використовувати кілька крапель нашатирного спирту, кілька кристалів марганцю або пігулку активованого вугілля.

Також зберегти свіжість букета допоможуть кілька крапель лимонної кислоти, чайна ложка оцту або щіпка борної кислоти.

Щоби троянди довше стояли, можна використовувати краплю миючого засобу "Доместос" або "Білизну". Цей спосіб працює за тим самим принципом - хлорка буде знищувати хвороботворні бактерії. Адже квіти вмирають не від старості, а від мікробів, які розвиваються на стеблах.

Троянди, а також інші деревні квіти (хризантеми, бузок тощо) — "алкоголіки". Щоби троянди стояли довше, додайте у воду 1 ст.л. горілки на літр води.

Щоби продовжити життя букета троянд приблизно вдвічі, на дно вази потрібно покласти срібний виріб - він знезаражуватиме воду.

Цукор - ще один засіб, який радять багато квітникарів. Дві чайні ложки цукрового піску забезпечать квіти необхідними для життя компонентами. Також заповнить дефіцит поживних компонентів зрізаної квітки столова ложка картопляної м'якоті, додана в воду.

Як реанімувати троянди

Якщо троянди опустили бутони, квітникарі радять обернути їх змоченою водою папером. Троянди випростаються приблизно через півгодини.

Також реанімувати троянди, які почали в'янути, допоможе гаряча вода. Спочатку потрібно підрізати стебла на 2-3 см, а потім поставити букет в дуже гарячу воду. Температура води повинна бути такою, щоб якщо ви опустите в неї палець, то змогли витримати. Такі "лазневі" процедури повинні тривати не довше 10 хвилин.

Щоби троянди довше стояли, на ніч їх можна відправляти у "плавання", тобто поміщати у ванну з прохолодною водою. Бутони при цьому повинні бути на поверхні води.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...