Квіти у вазі - унікальна прикраса інтер’єру. Вони додають чарівності, кольору та наповнюють будинок прекрасним ароматом. Але на відміну від квітучих кімнатних рослин у вазонах квіти у вазі недовговічні. Буквально за кілька днів вони в’януть, і їх доводиться викидати. Однак є спосіб подовжити їм життя, передають Патріоти України.
Подбайте про те, щоб ємність, в якій ви зберігаєте квіти, була дійсно чистою. Навіть найменші залишки бруду можуть вплинути на якість води та призвести до швидкого старіння чутливих рослин.
Правильно підріжте квіти. Рослини з твердими стеблами (троянди, лілії та ін.) зрізають лише під кутом. Квіти з м’якими стеблами (тюльпани або гербери) слід зрізати прямо.
Перш ніж поставити квіти у воду, слід видалити зі стебел листя, яке згодом виявиться під водою. Це дозволяє довше зберігати воду свіжою – адже листя під водою швидко починає гнити.
Щоб зрізані квіти стояли довше, налийте у вазу половину чайної ложки рідини для полоскання рота, рекомендує ТОР. Цей засіб ефективно боротиметься з бактеріями, що викликають гниль. Цей метод у поєднанні із заміною води кожні кілька днів може продовжити життя квітам.
Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.
Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...