Квіти швидко приймуться і пишно цвістимуть! Просто покладіть це на дно горщика

Весна та початок літа - ідеальний період, щоб пересадити кімнатні рослини. Зробити це дуже просто: потрібно лише забрати старий ґрунт, розкласти корені на гірці свіжої землі та досипати ґрунт зверху, передають Патріоти України.

Для пишного цвітіння можна використати натуральні органічні добрива. Чим підживити кімнатні квіти при пересаджуванні – читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Деревна зола

Це одне з найпотужніших та найпопулярніших добрив. Зола виконує захисні та дезінфікуючі функції. Найкраще вона підійде для:

  • герані;
  • фуксії;
  • бегонії.

Змішуємо 1 л води та 25 г золи і чекаємо приблизно тиждень, поки добриво настоїться. Потім потрібно поливати рослини під корінь, але не частіше одного разу на 2 тижні.

Добрива із бананової шкірки

Бананові шкірки містять магній, калій та фосфор – вони незамінні для якісного зростання та здорового плодоношення. На дно горщика потрібно покласти керамзит або гальку – це створить надійний дренажний шар. Потім насипаємо трохи ґрунту, а поверх кладемо бананові шкірки.

Дріжджові добрива

У складі дрідждів є цітокініни, що виконують важливу функцію – вони відповідають за поділ клітин. Без них неможливий стрімкий та здоровий ріст рослин. Дріжджі також містять вітамін В, незамінний у процесі розвитку.

Приготувати добриво дуже просто: в ємності з 1 л води розчиняємо 1 г сухих дріжджів та 1 чайну ложку цукру. Після тригодинного настояння розбавляємо розчин водою у пропорції 1:5.

Цукрові добрива

Кімнатним рослинам потрібна глюкоза, що виконує функцію будівельного матеріалу. Але готувати цукровий розчин можна 1 раз на місяць, більш часте підживлення погано впливатиме на рослину. Цукор та воду потрібно змішати у пропорції 1 столова ложка цукру на 1 л води.

Шкірки цитрусових

Шкірки лимонів, апельсинів чи мандаринів буде насичувати ґрунт азотом та відлякувати шкідників.

Добрива із заварки

З чайними добривами, які зазвичай використовують для підвищення пухкості ґрунту та кращого проникнення кисню, експерти радять бути обережними. Заварку перед використанням обов’язково треба підсушити та зберігати її в окремому мішечку.

Ви будете здивовані ТОП-5 корисних властивостей кисломолочного сиру, про які мало хто знає

вівторок, 23 квітень 2024, 17:30

Кисломолочний сир за рахунок вмісту білка, вітамінів та мінералів здатен протистояти процесам старіння організму, передають Патріоти України. Напевно, в кожному холодильнику української родини є цей універсальний, смачний і дуже корисний продукт. Його ...

А ви це знали? Для чого досвідчені господині солять лимони

вівторок, 23 квітень 2024, 17:09

Солені лимони на перший погляд - це якась дикість, але якщо розібратися, то витрата грошей зовсім не марна. Цікаво, що при цьому в лимонний розсіл додають перець або інші спеції та прянощі, а також ароматні трави, лаванду, наприклад. Так для чого це і ...