Кишать мікробами! Які звичні кухонні предмети таять у собі величезну небезпеку

Кожна господиня намагається підтримувати чистоту у своїй квартирі і робить для цього все необхідне. Кухня вимагає набагато більше уваги, адже брудний інвентар може призвести до потрапляння мікробів на продукти харчування, передають Патріоти України.

Мікробіолог Джейсон Тетро розповів, які кухонні зони і речі варто прибрати з вашої кухні, щоб убезпечити себе від мікробів. Як правило, ми їх рідко міняємо і очищаємо.

Контейнери з силіконовими кришками і резинками

На кришках і гумках збирається багато бактерій, ці предмети необхідно добре мити. Краще віддати перевагу скляним або металевим контейнерам.

Полиці холодильника

Одним з найбільш брудних місць на кухні є полки в холодильнику. Потрібно зберігати всі фрукти і овочі в спеціальних мішечках, які допомагають знизити рівень вологи. Також регулярно витягуйте, очищайте дезінфікуючими засобами і промивайте висувні ящики.

Дошка для нарізання

Найбільше бактерій збирається на дерев'яних кухонних дошках. Краще придбати обробну дошку зі скла, пластику або каменю, ці матеріали краще миються.

Губка для миття посуду

Кухонна губка є справжнім розсадником бактерій. Під час миття посуду шкідливі бактерії можуть потрапляти на нього. Рекомендується міняти мочалку щотижня або замінити її кухонної щіткою.

Кавоварка

Резервуар для кавоварки є не тільки джерелом шкідливих мікробів, але і цвілі. Цей предмет потрібно регулярно мити, адже цвіль може викликати серйозні захворювання.

Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.