Кишать мікробами! Які звичні кухонні предмети таять у собі величезну небезпеку

Кожна господиня намагається підтримувати чистоту у своїй квартирі і робить для цього все необхідне. Кухня вимагає набагато більше уваги, адже брудний інвентар може призвести до потрапляння мікробів на продукти харчування, передають Патріоти України.

Мікробіолог Джейсон Тетро розповів, які кухонні зони і речі варто прибрати з вашої кухні, щоб убезпечити себе від мікробів. Як правило, ми їх рідко міняємо і очищаємо.

Контейнери з силіконовими кришками і резинками

На кришках і гумках збирається багато бактерій, ці предмети необхідно добре мити. Краще віддати перевагу скляним або металевим контейнерам.

Полиці холодильника

Одним з найбільш брудних місць на кухні є полки в холодильнику. Потрібно зберігати всі фрукти і овочі в спеціальних мішечках, які допомагають знизити рівень вологи. Також регулярно витягуйте, очищайте дезінфікуючими засобами і промивайте висувні ящики.

Дошка для нарізання

Найбільше бактерій збирається на дерев'яних кухонних дошках. Краще придбати обробну дошку зі скла, пластику або каменю, ці матеріали краще миються.

Губка для миття посуду

Кухонна губка є справжнім розсадником бактерій. Під час миття посуду шкідливі бактерії можуть потрапляти на нього. Рекомендується міняти мочалку щотижня або замінити її кухонної щіткою.

Кавоварка

Резервуар для кавоварки є не тільки джерелом шкідливих мікробів, але і цвілі. Цей предмет потрібно регулярно мити, адже цвіль може викликати серйозні захворювання.

ТОП-3 хитрощі, які допоможуть приготувати смачне пюре з картоплі

вівторок, 14 травень 2024, 0:07

Для того щоб приготувати гарний гарнір у вигляді картопляного пюре, потрібно освоїти кілька тонкощів приготування. Страва здається простою і невигадливою, проте гідно впоратися з нею під силу тільки досвідченим господиням і кулінарам. Вибирайте відпові...

Найлінивіший "Наполеон", який приготує кожен за 15 хвилин

понеділок, 13 травень 2024, 23:45

Наполеон для багатьох є одним з улюблених тортів, проте перспектива пекти тонкі коржі, а перед цим качати їх, не дуже радує. Спробуйте цей рецепт і ви зрозумієте, що ніжний наполеон можна приготувати дуже швидко і просто. Для приготування придбайте лис...