Іноді ми беремо у руки келих чи чашку і бачимо, що у наш напій потрапила муха. Що ви робите у такій ситуації: виливаєте напій чи просто дістаєте комаху? Вчені у новому дослідженні заявили, що пити напій, у якому побувала муха, дуже небезпечно, пише Science Alert, передають Патріоти України.
Так, плодові мухи (вид Drosophila) споживають їжу, яка розкладається. Вони полюбляють сміттєві баки, компостні ями, каналізацію та інші подібні місця. Їжа, яка гниє, багата на мікроби. Комаха може їх підхопити й перенести у вашу чашку чи склянку.
За даними дослідників, муха може додати у ваш напій кишкову паличку, лістерію, шигелу, а також сальмонелу. Кожна з них може викликати потенційно серйозну інфекцію у здорових людей, а сама муха - стати джерелом смертельних мікробів.
Однак, якщо ви п'єте вино, то виливати його не обов'язково. Алкоголь здатний пригнічувати ріст мікробів. Зокрема, це одна з причин, чому вино можна довго зберігати. Також ця рідина має кисле середовище, яке здатне запобігти зростанню кишкової палички та сальмонели.
На думку науковців, всі види вина за своєю природою мають антибактеріальні властивості, а отже мікроби будуть пошкоджені, що знизить їхню здатність до зараження.
Накопичення вапняного нальоту є однією з найпоширеніших проблем у ванних кімнатах, особливо в районах з жорсткою водою. Ознакою проблеми є поганий тиск води або нерівномірний режим розпилення під час використання душу, передають Патріоти України. За сл...
Дізнайтеся, що потрібно мати з собою, які документи оформити та як підготуватися до поїздки без зайвих хвилювань . Подорожі — це не лише про емоції, а й про підготовку. Особливо, коли мова йде про перетин кордону. Навіть якщо ви вже не раз були за кор...