
Іноді ми беремо у руки келих чи чашку і бачимо, що у наш напій потрапила муха. Що ви робите у такій ситуації: виливаєте напій чи просто дістаєте комаху? Вчені у новому дослідженні заявили, що пити напій, у якому побувала муха, дуже небезпечно, пише Science Alert, передають Патріоти України.
Так, плодові мухи (вид Drosophila) споживають їжу, яка розкладається. Вони полюбляють сміттєві баки, компостні ями, каналізацію та інші подібні місця. Їжа, яка гниє, багата на мікроби. Комаха може їх підхопити й перенести у вашу чашку чи склянку.
За даними дослідників, муха може додати у ваш напій кишкову паличку, лістерію, шигелу, а також сальмонелу. Кожна з них може викликати потенційно серйозну інфекцію у здорових людей, а сама муха - стати джерелом смертельних мікробів.
Однак, якщо ви п'єте вино, то виливати його не обов'язково. Алкоголь здатний пригнічувати ріст мікробів. Зокрема, це одна з причин, чому вино можна довго зберігати. Також ця рідина має кисле середовище, яке здатне запобігти зростанню кишкової палички та сальмонели.
На думку науковців, всі види вина за своєю природою мають антибактеріальні властивості, а отже мікроби будуть пошкоджені, що знизить їхню здатність до зараження.
Підвищений рівень холестерину часто залишається непоміченим, доки не призводить до серйозних проблем із серцем чи судинами. Саме тому профілактика має починатися з повсякденних звичок, зокрема - з харчування, передають Патріоти України. Наш раціон безп...
У побуті подовжувачі стали звичним засобом підключення кількох приладів одночасно. Однак не всі пристрої безпечні для такого використання. Перевантаження мережі, перегрів проводки та ризик займання - часті наслідки неправильної експлуатації подовжувачі...