Кисле на смак вино можна врятувати: Що додати в напій

Магазинне вино буває невдалим. Точніше вибір його може бути невдалим. Так іноді трапляється, але не треба хвилюватися. Навіть дуже кисле на смак вино можна скоригувати. А роблять це за допомогою соди.

Подробиці

В силах соди знизити кислотність напою. Цей секрет знають навіть виробники вина. Читайте далі як скористатися содою.

В першу чергу дотримуйтеся пропорцій. На 1 л вина потрібно додати ¼ ч.л. соди. Навіть краще не всю відразу класти, а поступово. Якщо соди буде більше, ніж треба, є ризик остаточно зіпсувати вино.

До речі, за допомогою соди можна відрізнити справжнє вино від підробки. Налийте трохи вина в склянку та підсипте соду. Якщо напій змінив колір, вино підробне. А от натуральний напій повинен змінити колір на синій.

Чому після 30 ми втрачаємо друзів- наукове пояснення

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 9:15

Після 30 років життя змінюється, і разом із пріоритетами - робота, діти, здоров’я - ми починаємо втрачати друзів, навіть тих, хто був нам близьким раніше. Причини цього не обмежуються лише браком часу, передають Патріоти України. З віком стає складніше...

Надзвичайний ефект! Коти знижують ризик смерті від інфаркту на 33%

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 8:45

Нове дослідження, проведене вченими з Університету Міннесоти (США), показало, що власники котів мають на 33% нижчий ризик смерті від серцевого нападу, порівняно з тими, хто ніколи не мав цих тварин, . Кардіолог Маріано Наполі пояснює: «Взаємодія з кото...