Лайфхак: Чому ваш смартфон перегрівається і як це виправити

У випадку, коли телефон сильно нагрівається, винуватцями, швидше за все, можуть бути екран, батарея або процесор, передають Патріоти України.

Практично кожен з них при певних умовах виділяє тепло. Наприклад, в батареї виділяють електрику хімічні елементи, високошвидкісний процесор отримує і приймає інформацію, а екран телефону світиться.

Тому тепло, що виділяється смартфоном, можна вважати нормальним явищем. Але якщо телефон нагрівається сильно і досить часто — це вже тривожний сигнал і з цим потрібно розібратися, щоб надалі не допустити його перегріву. Основні причини перегріву телефону.

Пристрій використовується надто активно

Різні тривимірні ігри, тривалі відеозйомки, важкі додатки — все це значно перевантажує процесор з відео прискорювачем. В результаті апарат починає грітися і швидко розряджатися.

В цьому випадку смартфон бажано не перевантажувати. При довгих ігрових сесіях, відео зйомці, роботі з різними додатками, обов'язково робіть перерви. Крім цього, рекомендується відключити мережеві і непотрібні навігаційні модулі.

Є недопрацьовані програми

Наприклад, в якомусь недавно встановленому додатку є помилка або невірно оптимізований код, і через це система використовується нераціонально, змушуючи процесор працювати на повну потужність. В результаті від нього виділяється багато тепла.

Щоб розвантажити процесор, потрібно видалити з телефону всі непотрібні програми і додатки. Крім цього, не варто перешкоджати оновленню певних додатків тому, що свіжі версії часто виправляють помилки.

Пристрій гріється при розмові

В цей час передавач, що відповідає за зв'язок, працює безперервно. Під час розмови йому доводиться постійно приймати і передавати інформацію.

При довгій розмові він поступово нагрівається. І чим триваліша за часом розмова, тим більше буде нагріватися телефон. Щоб телефон не перегрівався, в першу чергу постарайтеся звести до мінімуму час розмови. Якщо бесіда була тривалою — дайте йому певний час "відпочити".

Системні проблеми

Підвищена температура може викликати збій роботи ОС або вбудованих в систему програм і додатків. Часто в ОС накопичуються залишкові файли з різним програмним сміттям, який сприяє нагріванню.

В цьому випадку слід перезапустити телефон і упевнитися, що ОС оновилася. Якщо будь-яких змін не відбулося, апарат як і раніше гріється, слід почистити його або все скинути до заводських налаштувань, але обов'язково перед цим зберегти інформацію.

Який нагрів вважати нормальним

Практично всі смартфони можуть без перевантажень працювати в температурному діапазоні 0-35C. При цьому корпус може нагріватися до температури 37-45C. Крім цього, можливе короткочасне підвищення температури, але це не є показником несправності.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...