Лайфхак для городників: Додайте сироватку та йод - збиратимете урожай овочів відрами

За словами городниці Раїси Поймало, сироватка - це природні ліки для томатів від фітофтори та огірків від борошнистої роси. У сироватці багато корисних елементів для живлення, а кисле середовище гасить активність хвороботворних грибків, передають Патріоти України.

«Йод являється найсильнішим антисептиком, — каже Раїса Поймало. - Тому таке поєднання сироватки з йодом дає подвійний ефект: захищає та підживлює культури. Обробляти можна не тільки огірки та помідори, а ще баклажанчики, перці, кабачки. Такий розчин повністю безпечний.

Рецептів приготування розчину є безліч, але ми користуємось багато років одним і тим самим перевіреним, який нам порадив агроном.

Розчин на 10 літрів рідини: 7 л сироватки, 3 л води, 15 крапель йоду. Якщо немає сироватки, то берете: 5 л — молока 1% магазинного, 5л — води, 15 — крапель йоду. Таким розчином ми обробляємо розсаду на городі та в теплиці один раз на тиждень".

Психологічний тест: Наскільки міцні ваші стосунки

четвер, 28 березень 2024, 16:14

Кожна людина мріє про щасливі і міцні стосунки. Але часто буває, що партнери не можуть подолати перешкоди і труднощі або просто не підходять один одному, передають Патріоти України. Дізнатися, які перспективи у ваших відносин, допоможе психологічний те...

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...