Лайфхак для городників: Як захистити картоплю та помідори від колорадського жука

Якщо на городній ділянці з’явилися колорадські жуки, то це поганий сигнал: швидше за все врожай картоплі та томатів буде не найбагатшим, передають Патріоти України.

Втім, овочі можна захистити від шкідника. І для цього не варто вдаватися до використання хімії. Допоможе простий засіб, доступ до якого має багато досвідчених дачників. Достатньо лише «припудрити» грядки та рослини попелом. Підсумком стане загибель небезпечних комах.

Правила «припудрювання» попелом

Перший важливий нюанс – це час здійснення процедури. Її бажано виконувати рано вранці: у той момент, коли на рослинах ще зберігається роса.

Другий момент пов’язаний із попередньою обробкою попелом. Бажано, щоб попіл був пропущений через сито і без грудочок: хороший результат демонструє саме просіяний засіб.

Третій нюанс полягає у використанні певного об’єму попелу. Орієнтуватися потрібно на показник 10 кіло на 100 квадратних метрів.

Варто відзначити, що попіл ефективний не лише, як засіб боротьби тільки з колорадським жуком. Гинуть також інші шкідливі комахи, які небезпечні для картоплі та томатів.

Все дуже просто! Як приготувати соковиту курячу грудку, якщо гості на порозі

неділя, 5 травень 2024, 21:12

Куряча грудка - ідеальний варіант, якщо треба приготувати швидку страву. Все тому, що готується вона швидка. А якщо готувати правильно, то буде смакувати не як давке, дієтичне м’ясо, а як вишукана ресторанна страва, передають Патріоти України. З грудки...

Рецепт підходить і для яловичини, і для свинини: Як приготувати дуже ніжне м’ясо лінивим способом

неділя, 5 травень 2024, 17:09

Публікуємо сьогодні гарантований спосіб приготувати ніжне м’ясо, причому цей спосіб приготування підходить і для яловичини, і для свинини, передають Патріоти України. Рецепт хоч і лінивий, але нешвидкий. Ставите м’ясо на плиту або в духовку і забуваєте...