Чимало господинь намагаються приготувати для своєї сім'ї щось небанальне, передають Патріоти України.
Інгредієнти: куряча або індича печінка (800 г), молоко (50-70 мл), борошно (3 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль (1 ч. л.), цибуля (1 шт.) , рослинна олія, вершкове масло.
Печінкові оладки краще готувати з індичої печінки - вони вийдуть більш ніжними, але можна і з більш дешевої - курячої.
Приготування:
Печінку промити, очистити від плівки і жовчних проток. Подрібнити печінку в м'ясорубці, посолити або додати інші спеції.
Взяти маленький сотейник і вилити в нього 50-70 мл молока, злегка підігріти, поступово всипати борошно (його попередньо просіяти через сито). Весь час ретельно перемішувати, щоб не утворювалися грудочки. Додати 1 яйце і 1 столову ложку рослинної олії і теж перемішати. Тісто має вийти не сильно рідким і не сильно густим - як на оладки.
З'єднати подрібнену печінку і молочно-борошняну суміш, дати їй постояти 20-30 хвилин.
Фото: pixabay.com
Взяти сковороду з антипригарним покриттям (можна млинцеву) і добре розігріти її. Смажити млинці краще на суміші з вершкового масла та рослинної олії.
Ложкою викласти печінкову масу на сковороду з маслом, формуючи круглі оладки. Як тільки млинець підрум'яниться - перевернути на іншу сторону. Виконати те ж саме, поки тісто не закінчиться.
На окремій сковороді посмажити дрібно нарізану цибулю з вершковим і рослинним маслом. Робити це краще, злегка посипавши цибулю цукром. Він карамелізує цибулю і не дає їй пригорати.
Подавати печінкові оладки, посипавши їх смаженою цибулею, зі сметаною або соусом.

Фото: pinterest.com
Молоко - один із найшвидкопсувніших продуктів, тому його обов’язково потрібно зберігати в холодильнику. Проте більшість людей роблять помилку, залишаючи його на дверцятах холодильника, де температура найвища. Це призводить до того, що молоко швидше псу...
Червоне м'ясо традиційно вважають лідером за вмістом заліза. Втім, якщо ви його не любите чи дотримуєтеся рослинної дієти, то є інші продукти, які можуть цілком допомогти задовольнити потребу в цьому мікроелементі. Лікарка-дієтологиня Джилліан Кубала р...