Лайфхак для справжніх господинь. Заморозка грибів на зиму: Що не варто робити та скільки їх можна зберігати

Заморозка грибів на зиму - простий процес, на перший погляд. Проте насправді важливо знати декілька головних нюансів, які можуть вплинути на зберігання та структуру продукту. Як пише видання Telegraf.by, до обробки грибів потрібно приступити одразу ж після збирання урожаю в лісі, щоб запобігти розвитку гнильних процесів, передають Патріоти України.

Вони можуть виникнути через неправильне зберігання продукту, наприклад, в пакеті або ж у відрі. Як наслідок – утворення отруйних речовин.

Так, спочатку гриби треба почистити і добре промити. Лисички варто обсмажити перед заморожуванням. У маслюків – видалити шкірку з капелюшків. А ось боровики не вимагають обробки перед заморожуванням. Їх просто потрібно протерти вологою тканиною, поділити на порції та ретельно запакувати, інакше вони втратять смак.

Відзначимо, заморожені гриби зберігають свої якості протягом декількох місяців. Втім, вони можуть бути придатні до споживання і навіть до початку наступного сезону збору лісового врожаю. Головне – не заморожувати їх вдруге.

Народні прикмети на 18 жовтня. Для чого українці з давніх часів обов'язково вживали цибулю цього дня

субота, 18 жовтень 2025, 7:11

Православне свято 18 жовтня за новим церковним календарем (31 жовтня за старим) - день пам'яті апостола Луки, сподвижника апостола Павла і автора одного з Євангелій, а також Діянь святих апостолів. У народному календарі - Луків день, зазначають Патріот...

Як зрозуміти, що вами маніпулюють? ТОП-14 тривожних сигналів

субота, 18 жовтень 2025, 6:48

Психологічна маніпуляція - це тонкий, але небезпечний спосіб контролю. Маніпулятори часто використовують приховані методи, які на перший погляд здаються нешкідливими, але насправді підривають вашу впевненість і емоційний комфорт, передають Патріоти Укр...