Лайфхак для огородників: Бюджетне добриво із кавової гущі для рекордного урожаю - як його застосовувати

Вікторія Петрук із Вінниці впевнена, що кава це не лише смачний напій, який додає бадьорості, а й бюджетний та ефективний помічник на городі та в саду. Відходами, які залишаються після приготування кави, вона удобрює рослини, і поділилась всіма секретами.

— У наш складний час, коли не у всіх є можливість купити агрозасоби, мелена кава стане справжнім відкриттям, бо в її складі є азот, калій, фосфор та магній, які так потрібні для росту рослин, — каже Вікторія Петрук. — Але корисна лише натуральна кава без додавання молока, бо у залишках молочних продуктів утворюються бактерії. Тож після кожного вживання напою потрібно забрати гущу і просушити на папері чи у духовці. Якщо цього не зробити - з'являться цвіль та грибки. Зберігати готову гущу слід у чистій банці, аби не було потрапляння вологи. Кава є добрим перегноєм і не дозволяє рости бур'янам.

Якщо нема часу, можна відро гущі просто висипати на ділянку та рівномірно розподілити. Це вже можна роботи зараз. Або ж для приготування добрива наповнити бак органічними відходами і додати туди у рівномірній кількості кавову гущу. І за два місяці отримаєте добриво, яким можна раз на тиждень підживлювати квіти у саду. Помітила, що після цього кущі троянди стали пишними, а пелюстки — м'ясистими.

Каву я використовую і як мульчу, адже поряд з будинком маю фруктовий сад. Для цього перекопую землю навколо стовбура не глибше ніж 4−5 сантиметрів. Потім додаю дві склянки кавової гущі, вкриваю землею та рясно поливаю. При кожному поливі поживні речовини із кави проникатимуть у землю.

Можна підживлювати дерева і кущі ще одним способом: готуємо розчин, додавши 3 склянки кави на відро води. І рясно поливаємо рослини сумішшю, щоби всі корисні мікроелементи потрапили в ґрунт! Якщо ж пророщуєте насіння, то раджу в рівних пропорціях змішати кавову гущу та землю, а тоді сіяти насіння. В результаті отримаєте стабільну та рівномірну схожість насіння, ґрунт буде легким, сіянці матимуть потужне та міцне коріння".

Аби вазони радували цвітом, тут теж не обійтись без кави. — Із нею вийде чудове підживлення, — розповідає Вікторія. — Беру пів кілограма гущі, додаю 200 грамів сухого подрібненого сіна та 300 грамів листя. Перемішую та складаю в ємність, засипаю землею і на місяць ставлю в холодне місце. Таку суміш слід вносити у квіткові горщики по чайній ложці раз на тиждень.

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...

Незвичайний тест! Те, як ви видавлюєте зубну пасту, розповість про ваш характер

четвер, 25 квітень 2024, 17:12

Ваші звички багато можуть розповісти про ваш характер. Цей цікавий тест розповість, наскільки ви імпульсивні, вперті, безтурботні чи артистичні, передають Патріоти України. Деталі. 1. Якщо ви видавлюєте пасту зверху, біля самого ковпачка, це означає, щ...