Лайфхак для огородників: Як позбутись слимаків, які шкодять врожаю

Слимаки та равлики - справжнє прокляття не тільки для городників, а й для багатьох садівників. Вони на повільній швидкості проносяться через сад, знищуючи молоді рослини під покровом темряви, передають Патріоти України.

Навіть один равлик може завдати чималої шкоди. Як запобігти розмноженню цих шкідників, знає городник Віталій Поймало. «Кожен сезон перекопуйте город, слимаки взимку прекрасно живуть у ґрунті, й так ви позбавите їх укриття, — радить Віталій Поймало. — Ще на етапі планування посадки врожаю, не висаджувати рослини надто близько одну до одної. Багато тіні та зручне швидке пересування для черевоногих — те, що треба. Також на допомогу — рання висадка. Так рослини краще зміцняться до масових атак слимаків. Садіть рослини в підняті грядки, і хоча існує ймовірність того, що слимаки та равлики можуть забратися нагору, це трохи знижує ризик пошкодження саджанців.

Деякі садівники обмотують свої підняті грядки мідною стрічкою, щоб відлякати слимаків. Гладка поверхня для молюсків — ідеальна. А тирса, хвоя, пісок, яєчна шкаралупа та висушена кропива є чудовими «утруднювачами» пересування для шкідників. Мульчу потрібно періодично ворушити, щоб вона була вологою, інакше ефект буде протилежним. Регулярно скошуйте траву, бур'яни — чудове укриття для шкідників-молюсків, які чекають на закінчення спеки в густій траві. Намагайтеся не поливати садок наприкінці дня. Оскільки слимаки розмножуються у вологих умовах, завжди поливайте вранці, щоб до ночі сад висох".

Городник радить замінити дощовий полив на краплинний, який направляє воду в кореневу зону і зберігає сухе листя рослин. «Слимакам не подобаються рослини з сильно пахким листям, такими є багато звичайних трав, — додає Віталій Поймало. — Також вони не люблять рослини з пухнастим листям»

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...