Лайфхак для справжніх господинь! Чим замінити борошно в стравах, якщо його немає в магазині

Борошно під час війни - продукт дефіцитний. Його рідко завозять в магазини, а якщо і завозять, то швидко розкуповують, передають Патріоти України.

Вівсяна крупа або пластівці

Вівсянка повністю замінює пшеничне борошно і частіше зустрічається в магазинах. Краще брати пластівці тривалого приготування, якщо вони в наявності. Якщо перемолоти пластівці в блендері - вийде ідеальний замінник борошна. З вівсяної муки можна робити ті ж страви, що і зі звичайної - пироги, оладки, млинці, печиво, сирники, також можна додавати в кляр і котлети.

Гречана мука

Борошно з гречки можна зробити самостійно. Для цього гречку переберіть від чорних зерен, промийте кілька разів і обсмажуйте на сухій сковороді 7-10 хвилин. Потім розстеліть на папері і залиште на 60 хвилин. Після цього гречку потрібно перемолоти в блендері і просіяти через сито від великих шматочків. Таке борошно нічим не поступається пшеничному, але надає легкий гречаний смак стравам.

Крохмаль

Кукурудзяний або картопляний крохмаль прекрасно замінює борошно в тортах, пирогах, кексах, печиво. Крохмаль більш в'язкий, тому його потрібно класти в страву в 3 рази менше, ніж якби ви поклали борошна.

Картопляне пюре

Таку незвичайну альтернативу борошну можна використовувати в солоних стравах: пиріжках, пирогах, коржах, піці. Пюре має повністю охолонути перед замішуванням тіста. Картопляне пюре також можна використовувати для основи тіста, якщо борошно є, але його дуже мало: додайте 3 столових ложки борошна на 200 г пюре. Так можна заощадити борошно.

Манна крупа

Залийте манку молоком або водою кімнатної температури на 5 хвилин. Набряклою манкою можна замінити аналогічну кількість борошна. Також манку можна додавати в котлети або використовувати для панірування замість сухарів.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...