Борошно під час війни - продукт дефіцитний. Його рідко завозять в магазини, а якщо і завозять, то швидко розкуповують, передають Патріоти України.
Вівсянка повністю замінює пшеничне борошно і частіше зустрічається в магазинах. Краще брати пластівці тривалого приготування, якщо вони в наявності. Якщо перемолоти пластівці в блендері - вийде ідеальний замінник борошна. З вівсяної муки можна робити ті ж страви, що і зі звичайної - пироги, оладки, млинці, печиво, сирники, також можна додавати в кляр і котлети.
Борошно з гречки можна зробити самостійно. Для цього гречку переберіть від чорних зерен, промийте кілька разів і обсмажуйте на сухій сковороді 7-10 хвилин. Потім розстеліть на папері і залиште на 60 хвилин. Після цього гречку потрібно перемолоти в блендері і просіяти через сито від великих шматочків. Таке борошно нічим не поступається пшеничному, але надає легкий гречаний смак стравам.
Кукурудзяний або картопляний крохмаль прекрасно замінює борошно в тортах, пирогах, кексах, печиво. Крохмаль більш в'язкий, тому його потрібно класти в страву в 3 рази менше, ніж якби ви поклали борошна.
Таку незвичайну альтернативу борошну можна використовувати в солоних стравах: пиріжках, пирогах, коржах, піці. Пюре має повністю охолонути перед замішуванням тіста. Картопляне пюре також можна використовувати для основи тіста, якщо борошно є, але його дуже мало: додайте 3 столових ложки борошна на 200 г пюре. Так можна заощадити борошно.
Залийте манку молоком або водою кімнатної температури на 5 хвилин. Набряклою манкою можна замінити аналогічну кількість борошна. Також манку можна додавати в котлети або використовувати для панірування замість сухарів.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...