Лайфхак для справжніх господинь: Як приготувати домашні ковбаски, що ідеально смакують з тушкованою капустою

Домашні ковбаски - проста, але ситна страва. Ідеально смакує із бутербродами, квашеною капустою, або картоплею по-селянськи. Ковбаски також можна приготувати про запас, заморозивши їх у морозилці. Крім цього, завдяки виключно натуральним продуктам, про безпечність страви можна не хвилюватися, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

курка - 2 кг

свинина - 1 кг

часник - головка

сіль - 3-4 ст. л.

перець - 1 ст. л.

молоко - 200 мл

свині кишки

сіль - 2 ст. л.

сода - 2 ст. л.

лавровий лист - 1 шт.

смалець - 1 ст. л.

Для капусти:

капуста - 500 г

бульйон - 400 мл

цибуля - 2 шт.

морква - 1 шт.

томатна паста - 2 ст. л.

сметана - 3 ст. л.

сіль, перець - за смаком

Приготування:

Курку очистити від шкірки та відокремити м'ясо від кісток. Філе нарізати дрібними кубиками, інше м'ясо подрібнити через м'ясорубку. Кістки для птиці не викидати, їх можна використати для бульйону. Кілограм жирної свинини розділити на дві частини по 500 грамів. Одну - нарізати кубиками, іншу разом із часником - подрібнити через м'ясорубку. У великій місткості змішати птицю та свинину. Всипати сіль та перець. Влити холодне молоко й перемішати. Готовий фарш накрити харчовою плівкою та перекласти в холодильник на 12 годин.

Свинячі кишки очистити від шару жиру та слизу, щоб мали прозорий колір. Промити та вивернути на інший бік. Повторно очистити струменем води. У літрі води розмішати дві столові ложки солі та стільки ж соди. Замочити в цьому розчині кишки на 2-3 години. Повторно сантиметр за сантиметром зворотною стороною ножа зчистити шар жиру. З першого разу повністю очистити кишки не вийде. Тому промивати їх слід до трьох разів.

Набити кишку фаршем. Робити це слід не надто щільно, щоб при варінні, не луснула. За допомогою голки проколоти кілька разів у місцях порожнечі в ковбасі, з усіх боків. Зав'язати з іншого боку. Те ж саме зробити з іншим фаршем. В кип'ячену воду додати лавровий лист, дрібку солі та перцю. Поступово опустити ковбаски в окріп. Готувати під злегка прикритою кришкою 45 хвилин на повільному вогні. На сковороді розтопити столову ложку смальцю. Охолоджені ковбаски обсмажити з кожного боку протягом 5 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Готова ковбаска відмінно смакує, як у гарячому, так і в холодному вигляді.

На розігрітій сковороді обсмажити дві цибулини, подрібнені кубиком до прозорості. Всипати натерту на крупну тертку морквину й готувати протягом 3 хвилин на середньому вогні. Дрібно нарізати капусту й додати до овочів. Обсмажити протягом 10 хвилин та влити бульйон. Тушкувати протягом 10 хвилин. Додати томатну пасту та сметану. Перемішати й всипати чайну ложку солі та дрібку перцю. Накрити кришкою й готувати ще три хвилини. Коли бульйон випарується повністю - страва готова.

Джерело: Gazeta.ua

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають у вінегрет молоко та цукор

вівторок, 30 квітень 2024, 17:09

Господині готують вінегрет доволі часто, особливо в сезон коли зібрані в комору свіжі овочі. Тому довели свою кулінарну майстерність до досконалості, передають Патріоти України. Цей салат популярний через різні причини. Зокрема набір продуктів для віне...

Один продукт зробить пюре ще ніжнішим і повітрянішим

вівторок, 30 квітень 2024, 16:08

Улюблене багатьма картопляне пюре можна приготувати по-різному, передають Патріоти України. Яка картопля підійде для пюре. Домогтися однорідності та пишності пюре вийде у разі, якщо вибирати для приготування крохмалисті сорти. Картопля має бути зі світ...