Лайфхак для справжніх господинь! Як розпізнати фальсифікат сиру в супермаркеті - прості поради покупцям

У супермаркетах під виглядом твердого сиру можна зустріти сирний продукт. Зовнішньо відрізнити натуральний сир від фальсифікату складно, але можливо. Експерти розповіли, яку інформацію шукати на етикетці сиру, щоб не потрапити у пастку несумлінних виробників, зазначають Патріоти України.

Перше, на що слід звертати увагу – це ціна. Для виготовлення 1 кг сиру потрібно 11 літрів молока. Собівартість продукту виходить близько 200 грн/кг. Слід розуміти, що у супермаркетах натуральний сир коштуватиме не нижче 250 грн за кг. Все, що коштує дешевше – сирний продукт. Його відмінність від сиру полягає в тому, що замість вершків виробники використовують інші рослинні жири, які дешевші за вартістю. За словами експертів, українські виробники сирів преміум-сегменту рідко займаються підробкою, а серед імпортних сирів частіше можна зустріти фальсифікат.

Найчастіше на етикетці продукту є вся потрібна покупцю інформація. Якщо перед вами справжній сир, то на маркуванні має бути чітко написано, що це сир. Якщо там є напис "сирний" або "сироподібний", то перед вами – сирний продукт. До складу натурального сиру входить молоко, сіль, кисломолочні закваски, сичужний фермент. В сирному продукті міститься не більше 20% молока, решта інгредієнтів - крохмаль, кокосова олія, пальмова олія, білки рослинного походження, замінники молочного жиру.Натуральний сир має пахнути молоком. Навіть якщо до нього додані ще якісь консерванти та ароматизатори, все одно характерний молочний запах повинен бути присутній. У той самий час сирний продукт матиме хімічний кислуватий запах і присмак, а його консистенція буде "гумовою". Натуральний сир жорсткіший.

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...

Незвичайний тест! Те, як ви видавлюєте зубну пасту, розповість про ваш характер

четвер, 25 квітень 2024, 17:12

Ваші звички багато можуть розповісти про ваш характер. Цей цікавий тест розповість, наскільки ви імпульсивні, вперті, безтурботні чи артистичні, передають Патріоти України. Деталі. 1. Якщо ви видавлюєте пасту зверху, біля самого ковпачка, це означає, щ...