У супермаркетах під виглядом твердого сиру можна зустріти сирний продукт. Зовнішньо відрізнити натуральний сир від фальсифікату складно, але можливо. Експерти розповіли, яку інформацію шукати на етикетці сиру, щоб не потрапити у пастку несумлінних виробників, зазначають Патріоти України.
Перше, на що слід звертати увагу – це ціна. Для виготовлення 1 кг сиру потрібно 11 літрів молока. Собівартість продукту виходить близько 200 грн/кг. Слід розуміти, що у супермаркетах натуральний сир коштуватиме не нижче 250 грн за кг. Все, що коштує дешевше – сирний продукт. Його відмінність від сиру полягає в тому, що замість вершків виробники використовують інші рослинні жири, які дешевші за вартістю. За словами експертів, українські виробники сирів преміум-сегменту рідко займаються підробкою, а серед імпортних сирів частіше можна зустріти фальсифікат.
Найчастіше на етикетці продукту є вся потрібна покупцю інформація. Якщо перед вами справжній сир, то на маркуванні має бути чітко написано, що це сир. Якщо там є напис "сирний" або "сироподібний", то перед вами – сирний продукт. До складу натурального сиру входить молоко, сіль, кисломолочні закваски, сичужний фермент. В сирному продукті міститься не більше 20% молока, решта інгредієнтів - крохмаль, кокосова олія, пальмова олія, білки рослинного походження, замінники молочного жиру.Натуральний сир має пахнути молоком. Навіть якщо до нього додані ще якісь консерванти та ароматизатори, все одно характерний молочний запах повинен бути присутній. У той самий час сирний продукт матиме хімічний кислуватий запах і присмак, а його консистенція буде "гумовою". Натуральний сир жорсткіший.
19 січня за новим церковним календарем (1 лютого за старим стилем) віряни України згадують преподобного Макарія Великого, відомого автора безлічі духовних бесід і молитов. У народному календарі - Макарів день. . Цей угодник Божий народився в Єгипті, ...
М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...