Лайфхак для справжніх господинь: Як смажити мойву чи кільку без бризок олії та запаху по всій кухні

Смажити рибу в холодну пору року стає особливо трудомістко, запах довго не вивітрюється і при звичайному способі смаження бризки олії розлітаються по всій кухні, зазначають Патріоти України. Вирішити проблему виявилося простіше простого: навіть при смаженні дрібної рибки, мойви, хамси і кільки, ніякого запаху не залишається. Досить буде укласти рибу спочатку в папір.

Складові: 1 кілограм кільки (цей спосіб працює і на будь-який інший рибі), рослинна олія, сіль, перець, трохи борошна. Смажити будемо в щільному пергаментному папері. Рибу попередньо чистимо, прибираємо все всередині і промиваємо. Борошно змішуємо з сіллю і перцем, потім обвалюють в ньому рибу.

Розстеляємо на робочій поверхні щільний пергаментний папір. Змащуємо його рослинною олією і розкладаємо рибу кругом. Рибу також поливаємо олією, потім акуратно запаковуємо папір під розмір сковороди. Перекладаємо упаковану рибу на розігріту сковороду і просто смажимо, вже без олії. Весь запах залишиться всередині. Відеорецепт:

А ви це знали? Чому в СРСР була відсутня "культура миття", а душ приймали раз на тиждень

середа, 1 травень 2024, 9:48

Суперечки про те, як часто потрібно митись, щоби залишатись здоровими і економити ресурси, тривають по всьому світу. Лікарі та любителі гігієни наводять масу аргументів і кожен може підібрати собі найкращу схему. Але у мешканців СРСР такого вибору не б...

А ви це знали? Чому досвідчені господині при приготуванні дерунів використовують оцет

середа, 1 травень 2024, 9:09

Деруни є дуже простою та смачною стравою, тому господині досить часто її готують, передають Патріоти України. Класичний рецепт дерунів простий, проте сучасні кулінари його часто доповнюють та вдосконалюють. Часто при приготуванні використовується борош...