Лайфхак для справжніх господинь: Як спекти простий шоколадний торт на День святого Валентина

Ну яка святкова вечеря без десерту? Тем паче коли ця вечеря присвячена одному з найважливіших для нас свят - Дню святого Валентина. Якщо ви не визначилися, чим здивувати кохану/ого, то тут знайдете 6 прекрасних кулінарних ідей. А от на десерт пропонуємо подати шоколадний торт. Торт у вигляді серця на 14 лютого. Повірте, після такого задоволення серця вашої другої половинки буде в захватіпередають Патріоти України.
Шоколадний торт у вигляді серця

Час приготування

  • 1 година 5 хвилин

Калорійність

  • 426 ккал на 100 г

Інгредієнти

  • 225 г вершкового масла
  • 1 чашка води
  • 6 ст. л. какао
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 2 чашки цукру
  • 2 чашки борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 2 великих яйця
  • 1 ч. л. харчової соди
  • 1/2 склянки пахти або кефіру

Для глазурі

  • 1 1/2 чашки нарізаного шоколаду
  • 115 г масла
  • 5 ст. л. незбираного молока
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 3 чашки цукрової пудри
  • 1/4 ч. л. солі
  • 55 г дуже м'якого масла

Спосіб приготування

  1. Розігрійте духовку до 165 °С. Змастіть форму маслом і застеліть папером для випічки круглу форму діаметром 20 см і одну квадратну зі стороною 20 см. Або візьміть одну велику форму у вигляді серця.
  2. Змішайте масло, воду і какао в мисці для мікрохвильової печі. Нагрівайте на великій потужності три хвилини або доки масло не розтопиться. Добре збийте до отримання однорідної маси без грудок.
  3. Додайте ваніль і цукор, потім борошно і сіль, щоразу перемішуючи до гладкості. Потім додайте яйця і збийте.
  4. Насипте зверху харчову соду поверх тіста, потім додайте кефір. Розмішайте як слід.
  5. Вилийте тісто в підготовлені форми, намагаючись, щоб рівень тіста був однаковим у кожній каструлі.
  6. Випікайте 35-40 хвилин або доки зубочистка, вставлена в центр пирогів, не вийде чистою. Остудіть у формах, а потім переверніть коржі на робочу поверхню догори дном.
  7. Щоб зробити сердечко, помістіть квадратний пиріг по діагоналі (як ромб) на велике блюдо. Розріжте круглий корж навпіл і прикладіть зверху до двох боків квадратного коржа.
  8. Для глазурі розтопіть шоколад і масло в мікрохвильовці.
  9. Додайте молоко і ваніль. Збийте до отримання однорідної маси.
  10. Додайте цукрову пудру і сіль. Збийте до однорідності. Якщо глазур дуже густа і її важко збивати, додайте трохи молока, по чайній ложці за раз до отримання однорідної маси.
  11. Додайте м'яке вершкове масло і збивайте 30 секунд, доки глазур не стане пишною.
  12. Покрийте пиріг глазур'ю і поставте в холодильник мінімум на дві години.

Як прикрасити торт

За бажанням посипте десерт кондитерською посипкою, свіжими ягодами або розкладіть на поверхні цукерки – шоколадні в вигляді сердечок або кокосові.

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...