Лайфхак для справжніх господинь: Як відокремити філе оселедця від кісток за п'ять хвилин

В Україні жоден святковий стіл не обходиться без страв із оселедця. З цього виду риби можна приготувати традиційну страву, яку готували наші мами і бабусі, - оселедець під шубою. Крім того, оселедець можна смачно маринувати, фарширувати або готувати з нього апетитні салати, передають Патріоти України.

Проте деякі господині уникають приготування смаколиків із цього виду риби, оскільки не люблять його чистити. Главред підготував для вас три неймовірні секрети, за допомогою яких ви впораєтеся з чищенням оселедця за п'ять хвилин!

Секрети з чищення оселедця:

Перший секрет. Щоб філе вашого оселедця дуже легко відокремилося від дрібних кісток, потрібно загорнути його у паперовий рушник або газету і трішки постукати ним по столу. У такий спосіб кістки краще будуть відокремлюватися від риби.

Другий секрет. Хребет риби витягнеться набагато легше, якщо ви покладете ваш оселедець черевцем вниз та щільно притиснете його до дощечки. Тепер переверніть рибу та обережно видаліть хребет. До речі, дрібні кістки також відстануть разом з хребтом.

Третій секрет. Шкірка з риби вмить відстане, якщо ви зробите біля голови невеличкий надріз та захопите шкірку рукою. Далі легким рухом руки відокремте цю ділянку від риби. Не забудьте витерти шкірку за допомогою серветки, щоб вона не ковзала.

Тепер ви можете з легкістю приготувати будь-яку страву з оселедця та здивувати своїх знайомих неймовірною технікою чищення цього виду риби. Смачного!

Допоможуть два натуральні засоби! Як позбутися цвілі і неприємного запаху у пральній машині

понеділок, 24 лютий 2025, 9:45

Пральна машина може стати брудною та смердючою через накопичення миючого засобу, пом’якшувача тканини, бруду та бактерій, але є простий спосіб позбутися цього всього. Виявляється, очистити ущільнювач пральної машини насправді дуже просто - і для цього ...

Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

понеділок, 24 лютий 2025, 7:12

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...