Лайфхак для справжніх господинь: Як відокремити філе оселедця від кісток за п'ять хвилин

В Україні жоден святковий стіл не обходиться без страв із оселедця. З цього виду риби можна приготувати традиційну страву, яку готували наші мами і бабусі, - оселедець під шубою. Крім того, оселедець можна смачно маринувати, фарширувати або готувати з нього апетитні салати, передають Патріоти України.

Проте деякі господині уникають приготування смаколиків із цього виду риби, оскільки не люблять його чистити. Главред підготував для вас три неймовірні секрети, за допомогою яких ви впораєтеся з чищенням оселедця за п'ять хвилин!

Секрети з чищення оселедця:

Перший секрет. Щоб філе вашого оселедця дуже легко відокремилося від дрібних кісток, потрібно загорнути його у паперовий рушник або газету і трішки постукати ним по столу. У такий спосіб кістки краще будуть відокремлюватися від риби.

Другий секрет. Хребет риби витягнеться набагато легше, якщо ви покладете ваш оселедець черевцем вниз та щільно притиснете його до дощечки. Тепер переверніть рибу та обережно видаліть хребет. До речі, дрібні кістки також відстануть разом з хребтом.

Третій секрет. Шкірка з риби вмить відстане, якщо ви зробите біля голови невеличкий надріз та захопите шкірку рукою. Далі легким рухом руки відокремте цю ділянку від риби. Не забудьте витерти шкірку за допомогою серветки, щоб вона не ковзала.

Тепер ви можете з легкістю приготувати будь-яку страву з оселедця та здивувати своїх знайомих неймовірною технікою чищення цього виду риби. Смачного!

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...

Це варто знати! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:09

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування, передають Патріоти України. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його п...