Заморожування продуктів - відмінний спосіб їх тривалого зберігання. Але в ряді випадків заморозка тільки зіпсує їх, просто перетворивши в сміття. Експерти розповіли, для яких продуктів такий спосіб зберігання неприпустимий. Про це пише Сnet, передають Патріоти України.
Якщо ви вирішили заморозити цей соус, будьте готові до того, що після розморожування замість однорідної маси ви отримаєте незрозумілу рідину з грудками, непридатну для вживання.
Свіжі помідори після розморожування перетворюються в слизький бруд, з якого салат вже точно не приготуєш.
При заморожуванні яйця розширюються, що може привести до вибуху шкаралупи. Якщо ви хочете заморозити яйця, зваріть їх, видаліть шкаралупу і покладіть в спеціальний зіп-пакет для зберігання в морозилці.
Рис стане м'яким і позбавленим смаку після розморожування. Гречка під впливом низьких температур втратить всі свої корисні властивості, а паста перетворитися в один злиплий шматок.
Пляшки при заморожуванні можуть лопнути, так як в них води більше, ніж спирту.
Заморожування смажених продуктів робить їх вологими, а масло просочить всю їжу, змінивши її смак.
Різні види салату, шпинат після розморожування стануть вологими і тьмяними. Їх можна буде додати хіба що в суп.
Молоко після розморожування стає грудкуватим, а його смак змінюється. Якщо ви плануєте використовувати його для приготування їжі - після заморозки воно ще згодиться, а ось пити його буде неможливо. Як і молоко, заморожування сметани і йогурту може зробити їх грудкуватими і грубими.
Заморожування сиру змінює його текстуру. Деякі сири стають борошнистими, а інші - важкими і щільними.
Деякі овочі після заморозки мають прекрасний смак, але огірки до їх числа не належать - вони стають млявими і втрачають хрускіт.
Сира картопля при заморожуванні може стати зернистою. Якщо ви дійсно хочете її заморозити, спочатку приготуйте (наприклад, відваріть) і зберігайте в спеціальних контейнерах.
Обмеження вуглеводів – популярна стратегія серед тих, хто прагне схуднути або покращити самопочуття. Але варто пам’ятати: радикальні зміни в раціоні можуть викликати не лише позитивні результати, а й низку небажаних ефектів, передають Патріоти України....
Після появи перших квітів на помідорах рослини варто підживити, аби майбутні плоди гарно зав'язувалися. В цей період томатам зазвичай потрібен фосфор та калій. Розвитку кущиків посприяє подвійний суперфосфат та сульфат калію. Також можна вносити компле...