Лайфхак, який позбавить хімії магазину курку - вона стане смачнішою!

Усі ми знаємо, що в магазинній курці повно хімії, антибіотиків та гормонів. Хтось не надає цьому значення, тому нічого не робить із куркою і одразу готує. А хтось намагається прибрати всю цю хімію, чи принаймні скоротити її кількість, передають Патріоти України.

Взагалі, звичайно, краще купувати домашню курку або самим розводити курей (якщо жити на селі). Але коштує домашня курка дорого. Раніше, щоб цих хімікатів позбутися, я маринувала курку, якщо збиралася запікати в духовці. А якщо для супу – то зливала першу воду після закипання.

А потім дізналася про ще один спосіб – це вимочувати курку в міцному соляному розчині. Пропорції такі: на 1 літр води – 3 столові ложки солі та 1 чайна ложка лимонної кислоти. Розмішуємо до розчинення солі, опускаємо курку. Води має бути стільки, щоб курка була повністю занурена.

Вимочуємо щонайменше 3 години, можна залишити і довше, я іноді навіть на ніч залишаю. Такий розчин відмінно виводить з курки антибіотики та все інше. Тож магазинну курку тепер не страшно їсти.А ще м’ясо стає м’якшим і соковитішим – це такий приємний бонус. Сподіваюся, вам було корисно!

Феномен довголіття: ТОП-5 науково обґрунтованих правил здоров’я від відомого кардіолога

неділя, 26 жовтень 2025, 23:10

Що дозволяє деяким людям доживати до 100 років у відмінній формі? Відомий кардіолог доктор Ерик Топол стверджує, що секрет простіший, ніж ми думаємо. Після багатьох років досліджень він виділив п’ять ключових принципів здорового способу життя, які не в...

ТОП-5 міфів про сон, через які ви щодня прокидаєтесь втомленими

неділя, 26 жовтень 2025, 18:45

Сон - це не розкіш, а необхідна умова для здоров’я, гарного настрою і концентрації. Проте навколо сну існує безліч міфів, які можуть серйозно шкодити нашому відпочинку. Польський психотерапевт Матеуш Майхжак розвінчав найпоширеніші з них і пояснив, чом...