Лайфхак, який позбавить хімії магазину курку - вона стане смачнішою!

Усі ми знаємо, що в магазинній курці повно хімії, антибіотиків та гормонів. Хтось не надає цьому значення, тому нічого не робить із куркою і одразу готує. А хтось намагається прибрати всю цю хімію, чи принаймні скоротити її кількість, передають Патріоти України.

Взагалі, звичайно, краще купувати домашню курку або самим розводити курей (якщо жити на селі). Але коштує домашня курка дорого. Раніше, щоб цих хімікатів позбутися, я маринувала курку, якщо збиралася запікати в духовці. А якщо для супу – то зливала першу воду після закипання.

А потім дізналася про ще один спосіб – це вимочувати курку в міцному соляному розчині. Пропорції такі: на 1 літр води – 3 столові ложки солі та 1 чайна ложка лимонної кислоти. Розмішуємо до розчинення солі, опускаємо курку. Води має бути стільки, щоб курка була повністю занурена.

Вимочуємо щонайменше 3 години, можна залишити і довше, я іноді навіть на ніч залишаю. Такий розчин відмінно виводить з курки антибіотики та все інше. Тож магазинну курку тепер не страшно їсти.А ще м’ясо стає м’якшим і соковитішим – це такий приємний бонус. Сподіваюся, вам було корисно!

Буде дуже смачно! Як приготувати м’ясо з апетитною золотистою скоринкою на сковорідці та в духовці

неділя, 12 травень 2024, 7:12

Смачно запекти чи засажити м’ясо – це справжнє кулінарне мистецтво і без знання деяких нюансів не обійтись. Приготування апетитного стейку вимагає певних навичок та вправ, які, втім, успішно замінюються застосуванням працюючих лайфхаків. Так, щоб отрим...

Народні прикмети на 12 травня. Як українські дівчата з прадавніх часів ворожили на горобині про особисте щастя

неділя, 12 травень 2024, 7:05

Православна церква України 12 травня за новим стилем вшановує пам'ять єпископа Епіфанія Кіпрського і патріарха Германа Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують пам'ять дев'яти мучеників Кизичних. В народі свято 12 травня пов'...