Лайфхак від господинь! Що робити, щоб машинка не стрибала при пранні - кращі поради

Майже всі люди, які коли-небудь користувалися пральною машиною, знають - вона може свавільничати і почати підстрибувати прямо в процесі віджиму, передають Патріоти України.

Чому пральна машина починає стрибати

Перша причина - транпортувальні болти, які вчасно не прибрали. Вони нерухомо фіксують бак всередині корпусу, щоб не пошкодити його під час транспортування. Перед початком роботи болти та інші фіксуючі елементи необхідно видалити. А икористовувати машинку з ними категорично заборонено виробником ‒ це загрожує поломками.

Друга причина - нерівномірний розподіл речей в Баку. Якщо запустити пристрій з порожнім баком, вона вібрувати не буде. Те ж саме станеться, якщо розподілити речі ідеально рівномірно – рівним шаром по всьому колу бака. В реальності ж такого розподілу досягти неможливо. Навіть рівномірно розподілені спочатку, в процесі прання перемішуються. І це може викликати стрибки машинки.

Третя причина-несправні підшипники. При нормальній роботі машинки не повинно бути ніяких скрипів і стукотів. Для діагностики потрібно покрутити бак вручну і покачати з боку в бік. Почувши скрип або биття, потрібно негайно відправляти машинку в автосервіс ‒ замінювати несправні деталі.

Що робити, щоб машинка не стрибала

Перша вимога до установки – максимально рівну підлогу. При найменших відхиленнях від горизонтальності вібруюча машина буде потроху сповзати в напрямку ухилу. Якщо підлога неідеальний, то треба спорудити який-небудь подіум. При цьому сам він не повинен ковзати по поверхні підлоги.

Друга вимога-горизонтальність самої машинки. Або вертикальність - в залежності від моделі техніки. Верхня площина повинна бути строго горизонтальна, будь – яке бічне ребро - вертикально.Скаче пральна машина - найпростіше рішення

Для початку необхідно відключити машинку і перевернути її. Перед вашими очима постане така картина-два амортизатора, які закріплені з боків барабана.

Їх потрібно негайно чимось змастити - для того, щоб полегшити роботу машинці і усунути проблему. Підійде силіконове мастило, моторне масло і так далі. Просто нанесіть трохи мастила рівномірно на обидва амортизатори.

Потім переверніть машинку назад, підключіть і перевірте. За ідеєю, проблема буде усунена, а машинка перестане скакати навіть на найбільших оборотах прання і віджиму.

Якщо ж не допоможе, то є сенс використовувати антивібраційні підставки для пральної машини. У деяких випадках це пов'язано з помилками, які були допущені при установці техніки. Практика показала, що нерідко не дотримується горизонтальний рівень. Коли шум дуже дратує, то можна спробувати застосувати саме антивібраційні підставки. Їх також називають підкладками, опорами, ніжками.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...