Легендарний торт "Пташине молоко": Ось як приготувати десерт родом з дитинства

Торт "Пташине молоко" – це поєднання бісквіту, білків та шоколадної глазурі. Десерт виходить дуже ніжним та повітряним. Особливо подобається дітям.

Ідея приготування торту "Пташине молоко" опублікована на сторінці фудблогерки Іванни з ніком ivanka.family в Instagram. Щоб бісквіт вийшов пухким, його потрібно готувати на кефірі.

Інгредієнти для бісквіту:

  • жовток – 3 шт.
  • цукор – 150 г
  • кефір – 250 мл
  • олія – 80 мл.
  • борошно – 200 г
  • сода – 1/2 ч.л.
  • какао – 3 ст.л.

Інгредієнти для білкового шару:

  • білки – 5 шт.
  • цукор – 150 грам

Інгредієнти для глазурі:

  • какао – 2 ст.л.
  • цукор – 3 ст.л.
  • сметана – 3 ст.л.
  • вершкове масло – 50 грам

Спосіб приготування:

1. До жовтків додати цукор кефір , олію, соду і ретельно це все перемішати.

2. Далі просіяти борошно з какао.

3. Замішуємо однорідне тісто.

4. Тісто вилити у форму, застелену пергаментним папером.

5. Відправити у духовку і випікати за температури 180 градусів орієнтовно 20-30 хвилин до сухої палички.

6. Тим часом білки збити з цукром до пухких піків.

7. Коли бісквіт спечеться – серединку трошки притиснути для того, щоб бісквіт мав рівну шапочку.

8. На нього викласти збиті білки і відправити знову у духовку за температури 150 градусів на 10 хвилин. Режим духовки – верх.

9. Для глазурі у каструлю додати сметану, какао, цукор.

10. Поставити на вогонь і помішувати до однорідної маси.

11. В кінці додати масло і перемішати.

12. Поверх білкового шару полити глазур та розподілити її по всій площині.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...