Легкі апельсинові трубочки з хрусткого тіста - відмовитися неможливо

Ви, напевно, втомилися від складних рецептів тортів і тістечок, які готували на Новий рік. А от скажіть, правда ж, увечері після роботи хочеться похрумтіти чимось солоденьким і одночасно свіжим на смак, та ще так, щоб на ранок не мучила совість за зайві з’їдені калорії, передають Патріоти України.

Для таких випадків у мене є дуже хороший рецепт апельсинових трубочок. Вони добрі також і тим, що в рецепті всього 5 інгредієнтів, які стовідсотково є практично на будь-якій кухні. Щоб спекти ці трубочки вам також не буде потрібно ні складних маніпуляцій, ні багатьох годин часу.

Інгредієнти:

  • 250 г цукрового піску
  • 65 г пшеничного борошна
  • 125 г апельсинового соку
  • цедра від половини апельсина
  • 125 г вершкового масла

Як зробити хрустке тісто

Вершкове масло треба обов’язково розтопити. Для цього його треба нагріти на повільному вогні до рідкого стану, почекати поки масло охолоне до кімнатної температури і злити, прагнучи залишити в сотейнику всі білі пластівці.

У мисці змішайте просіяне борошно з цукровим піском. Додайте апельсиновий сік, цедру апельсина і топлене масло. Всі компоненти ретельно перемішайте лопаткою до отримання однорідної маси.Готове тісто накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник, як мінімум на 8 годин.

Як спекти апельсинові трубочки

Добре охолоджене тісто дістаньте з холодильника і викладіть на застелене пергаментом або силіконовим килимком деко, розмазуючи шпателем у вигляді прямокутних пластин 15 х 7 см. З вказаної в рецепті кількості продуктів у вас вийде 25 таких прямокутників.

Деко з пластинками тесту поставте в духовку, попередньо нагріту до 180 ° C. Час, необхідний для випічки, буде залежати від вашої духовки. Орієнтуйтеся за кольором тіста. Пластинки повинні стати золотистими. Як тільки це відбудеться, виймайте деко з духовки і через хвилину проведіть кондитерським шпателем між пластинками і пергаментом, відліплюючи їх.

Знову поставте деко в гарячу духовку на 20 секунд, щоб повернути пластинкам необхідну гнучкість.

Як надати випічці форму трубочок

Спечені пластинки необхідно обгорнути навколо дерев’яної палички або металевої трубки будь-якого діаметру. Мені зручно закручувати відразу три пластинки. Але ви можете робити це і якось інакше.

Готові трубочки обережно покладіть на робочу поверхню, дайте їм охолонути протягом хвилини, і тільки тепер можна вийняти палички, на які вони накручені. Робіть це дуже обережно, тому що печиво виходить дуже крихким.

Дочекайтеся повного остигання готових трубочок і можете подавати їх до чого завгодно, Вони відмінно доповнять ванільне морозиво, міцну каву, чашку гарячого шоколаду або келих червоного вина.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...