Легко і дуже смачно! Картопляні деруни з сиром без смаження - найпростіший спосіб приготування

Деруни - одна з найпопулярніших страв з картоплі. Щоб страва вийшла ще смачнішою, до неї можна додати секретний інгредієнт - сир. А щоб деруни вийшли не такими жирними, їх можна спробувати приготувати у духовці, передають Патріоти України.

Деруни з сиром у духовці

Інгредієнти:

  • картопля – 4-5 шт.;
  • вершкове масло (розтоплене) – 100 г;
  • сир голландський -100-150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – пару зубчиків;
  • сіль, перець – до смаку.

Картоплю та цибулю натріть на середній тертці. Змішайте їх до однорідної маси.

Потім додайте розтоплене вершкове масло, тертий сир та яйця.

У тісто для дерунів додайте сіль, перець та часник. Ретельно все перемішайте.

З тіста сформуйте плоскі деруни, які викладіть на пергаментний папір.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Деруни потрібно запікати близько 40 хвилин.
Але якщо ви хочете, щоб страва вийшла соковитішою, за 5 хвилин до готовності деруни можна дістати з духовки і змастити вершковим маслом, а потім поставити підрум'янитися.

Приготовлені в духовці деруни вийдуть соковитішими, ніж смажені на сковороді. Сир додасть страві соковитості та приємного присмаку.

Подавайте деруни зі сметаною та зеленню, бажано у теплому вигляді.

Смачного!

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...