Легко і дуже смачно! Картопляні деруни з сиром без смаження - найпростіший спосіб приготування

Деруни - одна з найпопулярніших страв з картоплі. Щоб страва вийшла ще смачнішою, до неї можна додати секретний інгредієнт - сир. А щоб деруни вийшли не такими жирними, їх можна спробувати приготувати у духовці, передають Патріоти України.

Деруни з сиром у духовці

Інгредієнти:

  • картопля – 4-5 шт.;
  • вершкове масло (розтоплене) – 100 г;
  • сир голландський -100-150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – пару зубчиків;
  • сіль, перець – до смаку.

Картоплю та цибулю натріть на середній тертці. Змішайте їх до однорідної маси.

Потім додайте розтоплене вершкове масло, тертий сир та яйця.

У тісто для дерунів додайте сіль, перець та часник. Ретельно все перемішайте.

З тіста сформуйте плоскі деруни, які викладіть на пергаментний папір.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Деруни потрібно запікати близько 40 хвилин.
Але якщо ви хочете, щоб страва вийшла соковитішою, за 5 хвилин до готовності деруни можна дістати з духовки і змастити вершковим маслом, а потім поставити підрум'янитися.

Приготовлені в духовці деруни вийдуть соковитішими, ніж смажені на сковороді. Сир додасть страві соковитості та приємного присмаку.

Подавайте деруни зі сметаною та зеленню, бажано у теплому вигляді.

Смачного!

Власникам пухнастиків на замітку! Чи можуть коти ображатися - вчені дали однозначну відповідь

понеділок, 28 квітень 2025, 12:56

Серед особливостей інтелекту, які ми часто приписуємо котам, є така негативна риса, як мстивість. Люди нерідко вважають, що пухнасті тваринки здатні запам’ятовувати, хто приніс їм негативні емоції, формувати до них почуття образи і відповідати їм взаєм...

Можна сміливо смакувати! Учені назвали смачні солодощі, які можуть подовжити життя на 20 років

понеділок, 28 квітень 2025, 12:23

Виявляється, солодощі можуть бути не лише смачними, а й надзвичайно корисними для здоров’я людини. Існує один солодкий продукт, який здатен помітно подовжити життя. Про це пише ресурс Strona Zdrowia, передають Патріоти України. Швейцарські дослідники ...