Легко і дуже смачно! Картопляні деруни з сиром без смаження - найпростіший спосіб приготування

Деруни - одна з найпопулярніших страв з картоплі. Щоб страва вийшла ще смачнішою, до неї можна додати секретний інгредієнт - сир. А щоб деруни вийшли не такими жирними, їх можна спробувати приготувати у духовці, передають Патріоти України.

Деруни з сиром у духовці

Інгредієнти:

  • картопля – 4-5 шт.;
  • вершкове масло (розтоплене) – 100 г;
  • сир голландський -100-150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – пару зубчиків;
  • сіль, перець – до смаку.

Картоплю та цибулю натріть на середній тертці. Змішайте їх до однорідної маси.

Потім додайте розтоплене вершкове масло, тертий сир та яйця.

У тісто для дерунів додайте сіль, перець та часник. Ретельно все перемішайте.

З тіста сформуйте плоскі деруни, які викладіть на пергаментний папір.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Деруни потрібно запікати близько 40 хвилин.
Але якщо ви хочете, щоб страва вийшла соковитішою, за 5 хвилин до готовності деруни можна дістати з духовки і змастити вершковим маслом, а потім поставити підрум'янитися.

Приготовлені в духовці деруни вийдуть соковитішими, ніж смажені на сковороді. Сир додасть страві соковитості та приємного присмаку.

Подавайте деруни зі сметаною та зеленню, бажано у теплому вигляді.

Смачного!

Це справді працює! Як перестати заїдати стрес

середа, 10 грудень 2025, 17:45

Їсти, коли на роботі конфлікт, їсти, коли в сім'ї розлади та постійно заїдати будь-який стрес — з такою проблемою стикається кожна третя людина. Як результат ми отримуємо проблеми зі здоров'ям і зайву вагу. Експерти кажуть: не дозволяйте своїм емоціям ...

Пеніс бика, таракан у сирі, летючі миші на грилі: Музей огидно\ їжі у Берліні вражає - експозиція, яку не витримують навіть сміливці!

середа, 10 грудень 2025, 17:36

У Мальме та Берліні працюють музеї, у які слабкодухим краще не заходити. Це - Музеї огидної їжі, де зібрано понад 80 найвідразливіших “делікатесів” світу, здатних довести навіть найсміливіших до нудоти, передають Патріоти України. Серед експонатів — пе...