Банановий бісквіт – відмінне доповнення до чаю або кави. Хочете дізнатися, як приготувати цей десерт? Зараз ми про все розповімо. У статті представлено кілька рецептів. Бажаємо кулінарних успіхів, зазначають Патріоти України.
Банановий бісквіт в мультиварці
Продуктовий набір:
80 г сметани (жирність не має значення); три банана; 1 ст. л. розпушувача; два яйця; пшеничне борошно – 2 склянки; 250 г цукру; 100 мл рослинного (рафінованої) олії. Інструкція по приготуванню
Крок № 1. У миску розбиваємо яйця. Туди ж додаємо цукор. Збиваємо ці
інгредієнти, використовуючи міксер або віночок. У результаті повинна
вийти пишна піна. У неї додаємо сметану і трохи масла (1 ст. л.
залишаємо на змазування чаші). Ретельно перемішуємо.
Крок №
2. Знімаємо шкірку з бананів. М'якоть ламаємо прямо руками. Шматочки
бананів відправляємо в миску до яєць і сметани. Перемішуємо. Борошно
з'єднайте з розпушувачем. Отриману суміш акуратно вводимо в миску, в
якої знаходяться банани і інші інгредієнти. Спеціальною лопаточкою
перемішуємо тісто. Якщо воно має середню щільність, значить, все було
виконано правильно. Крок № 3. Дно чаші змащуємо залишилися олією.
Потім викладаємо тісто. Запускаємо режим «Випічка». На який час ставити
таймер? Однієї години буде достатньо. Якщо потужність вашої мультиварки
перевищує 700 Вт, то в ній банановий бісквіт приготується за 50-55
хвилин. Крок № 4. Після завершення обраного режиму акуратно витягаємо
пиріг з чаші. Чекаємо, поки він повністю охолоне. Далі прикрашаємо його
цукровою пудрою, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу. Приємного
вам чаювання!
Бісквіт з бананами «Перлинна розсип»
Необхідні інгредієнти:
по 3 склянки борошна і цукру; 12 яєць; 300 г вершкового масла; згущене молоко – 15 банки; плитка чорного шоколаду (100 г); їстівні намистинки або присипка. Для просочення і прошарок:
4 банана; трохи рому або коньяку (для аромату); 400 мл води; цукор – 410 р. Практична частина:
Яйця розбиваємо в миску. Збиваємо їх. Туди ж додаємо цукор. Знову збиваємо. В отриману масу вводимо борошно. Перемішуємо виделкою. Круглу форму для запікання застеляємо пергаментом. Виливаємо сметанообразное тісто. Розігріваємо духовку. Оптимальна температура - 180 °C. Форму з вмістом ставимо в духовку. Засікаємо 20 хвилин. Всього потрібно приготувати три коржа. В окремому посуді змішуємо вказану кількість цукру і води. Ставимо на вогонь і чекаємо моменту кипіння. Сироп повинен охолонути до 40 градусів. Вливаємо в нього трішки коньяку або рому. Тепер займемося кремом. У розм'якшене масло додаємо згущене молоко. Збиваємо з допомогою міксера. Повернемося до коржам. Кожен з них просочуємо сиропом і намазуємо кремом. Між коржами кладемо кружечки бананів. Останній бісквіт необхідно рясно змастити кремом. Зверху посипаємо його тертим шоколадом і намистинками. У нас вийшов привабливий і неймовірно смачний банановий бісквіт. Настав час запрошувати чоловіка і дітей до столу і пригощати їх ніжним десертом. Просто пальчики оближеш! Пісний банановий бісквіт (рецепт без яєць)
Список продуктів:
10 г соди (погасити оцтом); 145 мл рослинного (рафінованої) масла; 5 перестиглих бананів; 90 г цукру; 310 г борошна пшеничного; щіпка солі.
Приготування У мисці з'єднуємо цукор, борошно і гашену соду.
Солимо. Вливаємо олію. Перемішуємо. Видаляємо шкірку з бананів. М'якоть
розминаємо і додаємо в миску до інших інгредієнтів. Розмішуємо, поки не
вийде однорідна маса. Викладаємо її в круглу форму, дно якої змащене
маслом. Ставимо в розігріту духовку (165 °C), виставляємо температуру на
середній рівень. Через 40-50 хвилин можна діставати готовий пиріг з
рум'яною скоринкою.
Рецепт шоколадно-бананового бісквіта
Інгредієнти:
по 120 мл молока і рослинної олії; два великих банана; 04 кг цукру; за 15 ч. л. соди і розпушувача; тепла вода – стакан; 75 г какао (у вигляді порошку); пакетик ванільного цукру; 245 г борошна; сіль – половина ч. л. Приготування:
В одній мисці з'єднуємо сухі інгредієнти, а в іншій змішуємо інші продукти (збиваємо віночком). Які подальші дії? Треба вилити рідку суміш в суху. Перемішуємо, використовуючи віночок. Рідке тісто для даного рецепту – це нормально. Форму для запікання (глибина 20-21 см) застеляємо пергаментом. Виливаємо в неї тісто. У розігріту духовку ставимо форму з вмістом. При температурі 180 °C пиріг буде запікати 35-40 хвилин. Верх можна прикрити фольгою. Дістаємо пиріг і даємо йому повністю охолонути. Потім поливаємо шоколадною глазур'ю. В якості прикраси підійде кокосова стружка або безе. У будь-якому випадку вийде апетитний банановий бісквіт. Рецепт з фото наочно демонструє, як повинен виглядати десерт. Це справжній витвір кулінарного мистецтва! На закінчення
Приготувати
банановий бісквіт зможе навіть школяр. Потрібно лише слідувати
інструкціям, описаним у статті. Гості та домочадці по достоїнству
оцінять ваші старання і кулінарні здібності.
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...