Легше, ніж ви думаєте! ТОП-6 харчових звичок, які допоможуть нормалізувати рівень холестерину

Серцево-судинні захворювання є основною причиною смерті у світі. Підвищений рівень холестерину може звужувати судини, що підвищує ризик серцевих проблем, а тому щоб контролювати рівень холестерину необхідно дотримуючись здорового харчування, передають Патріоти України.

Це особливо важливо для запобігання атеросклерозу та інших серцево-судинних захворювань. На що варто звернути увагу та яку їжу вживати для поліпшення роботи серця, розповіли в Eat This, Not That.

Вживання нежирних рослинних білків

Пам’ятайте, що білок не обмежується лише м'ясом та рибою. Включайте в раціон рослинні джерела білка, такі як квасоля, сочевиця, соя, горох, а також несолоні горіхи та насіння. Спробуйте замінити м'ясні котлети на сочевичні та використовувати харчові дріжджі замість немолочних сирних замінників.Намагайтесь вживати переважно рослинний білок з мінімальною обробкою.

Вживання цілозернових продуктів

Цільне зерно включає всі частини ядра: висівки, ендосперм та зародок, що забезпечує його поживну цінність. Очищене зерно втрачає ці частини, залишаючи лише крохмаль. Замість очищених зерен вибирайте цільнозернові продукти, такі як: вівсянка, спагеті, хліб, кіноа чи коричневий рис.

Залучення до раціону здорових жирів

Фокусуйтеся на ненасичених жирах з горіхів, насіння, ріпакової, оливкової олії та авокадо. Уникайте насичених жирів з тропічних та гідрогенізованих олій, а також жирних м'ясних і молочних продуктів. Це допоможе покращити рівень холестерину.

Збільшення кількості фруктів та овочів у раціоні

Щоденне споживання трьох порцій фруктів і овочів допомагає контролювати рівень холестерину. Фрукти зазвичай легші в споживанні через їхню солодкість, але варто також додавати більше овочів до раціону. Змішуйте овочі з улюбленими стравами, наприклад, додавайте їх до бутербродів або пасти.

Акцентування на несолодких напоїв

Замість солодких напоїв, які можуть підвищити холестерин, краще як основний напій обирати воду. Інші варіанти — несолодкий чай або кава, 100% соки, несолодкі смузі або фруктова вода. Такі напої допоможуть підтримувати здоров'я без зайвого цукру.

Контроль порцій

Надмірне споживання калорій може призвести до збільшення ваги, якщо не витрачати ці калорії через фізичну активність. Контроль порцій допомагає підтримувати здорову вагу та знижувати ризик високого холестерину.

Чому гірчить вівсяна каша - названо основні причини

п’ятниця, 13 вересень 2024, 11:12

Вважається, що вівсяна каша є чудовим продуктом для довголіття та здорового ЖКТ. У зв’язку з цим її готують багато господинь, які хочуть подбати про здоров’я членів родини, передають Патріоти України. Якщо приготувати кашу правильно, то вона виходить д...

Як правильно варити куряче філе: Названо тонкощі, про які не всі знають

п’ятниця, 13 вересень 2024, 10:14

Відварене куряче філе часто стає окрасою ніжних супів та вишуканих салатів, передають Патріоти України. Однак багато хто відзначає, що інколи філе має занадто жорстку, практично “гумову” текстуру, через що насолодитися стравою буде дуже проблематично. ...