Лікар пояснив, який зв’язок між ацетонемічним синдромом і кока-колою

Діти через незрілість свого організму часто страждають від ацетонемічного синдрому - патологічного стану, що супроводжує деякі інфекції, серед яких ГРВІ, ротавірус. Часто при ацетонемічному синдромі лікарі рекомендують пити кока-колу. Хтось може сприйняти це як жарт чи некомпетентність медика, але така порада має розумне підґрунтя, пояснює сімейний лікар Михайло Цюрак, передають Патріоти України.

«Ацетонемічний синдром — це накопичення в крові продуктів розпаду білків та жирів, які називаються кетоновими тілами, — зазначає Михайло Цюрак. — До кетонових тіл відносять і ацетон, звідки й назва синдрому. Накопичення таких речовин під час інфекції в організмі пов'язано з підвищеними енергетичними затратами на боротьбу з її наслідками (гарячка, інтоксикація). В основному енергетичні затрати організму забезпечуються глюкозою (цукор), якщо її обмаль, наш організм розщеплює білки та жири, утворюючи побічний продукт — ацетон».

Симптоми ацетонемічного синдрому, додає лікар — фруктовий запах з рота, блювання, різкий біль в животі, гарячка. «Великий вміст цукру в кока-колі дозволить організму отримувати енергію традиційним шляхом, мінімізуючи ризик утворення ацетону та появи вищезгаданих симптомів. Насамкінець зазначу, що для лікування ацетонемічного синдрому підійде не лише кока-кола, а й звичайні солодкі чаї чи компоти», — резюмує сімейний лікар.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.