Лікарі назвали 8 здорових суперпродуктів, які ви повинні їсти щодня

"Суперфуд" - це термін, що позначає продукти, які мають виняткові корисні властивості. Хоча не існує формального визначення поживних речовин, які містять продукти, щоб їх вважали суперфудами, існують загальноухвалені норми щодо того, що таке суперпродукт, передають Патріоти України.

Наприклад, ті, що містять високу концентрацію антиоксидантів, клітковини або певних жирних кислот, корисних для здоров’я. Хоча ви, можливо, вважали цей термін просто модним словом, є багато причин сприймати суперфуди серйозно.

Як правило, більшість того, що ви їсте за день, має бути насиченим поживними речовинами.

Існує довгий перелік поживних речовин, які ви повинні споживати, щоб ваш організм працював оптимально, і деякі з цих поживних речовин забезпечують виняткову користь для здоров’я. Наприклад, антиоксиданти знижують ризик таких захворювань, як серцево-судинні захворювання, інсульт і деякі види раку, вони стабілізують вільні радикали в організмі, не даючи їм пошкодити інші клітини.

Багато фруктів і овочів вважають суперпродуктами. Також і деякі білки, зернові, горіхи та насіння також заслужили це звання. Щоб отримати максимальну користь від свого раціону та підтримувати здоров’я якнайкраще, вам слід щодня їсти різноманітні суперпродукти.

Ось 8 здорових суперпродуктів, які ви повинні їсти щодня.

Ягоди

Полуниця, чорниця, малина та ожина доступні цілий рік у свіжому або замороженому вигляді. Усі ягоди містять значну кількість клітковини та антиоксидантів і є універсальними у своєму застосуванні.

Ягоди також відносно низькокалорійні. Як суперпродукт, ягоди містять антиоксиданти, такі як антоціани та ресвератрол, що зменшують запальні розлади та серцеві захворювання, а знижують ризик деяких видів раку. Ягоди можна додати до ранкової каші, фруктового коктейлю.

Гранат

Ще один багатий на антиоксиданти фрукт відомий своїм унікальним ароматом і яскравим, солодким і терпким смаком. Подібно до ягід, гранат містить різноманітні антиоксидантні сполуки, які мають широкий спектр переваг для здоров’я.

Дослідження показують, що гранат знижує артеріальний тиск і рівень холестерину. Також фахівці дослідили потенційну ефективність граната в лікуванні раку, діабету та серцевих захворювань.

Додайте гранатовий сік до свого улюбленого рецепту смузі.

Вівсянка

Вівсянку також вважають суперфудом. Вівсянка відома вмістом клітковини. Хоча багато продуктів містять клітковину, у вівсяній каші є як розчинна, так і нерозчинна її форма.

Розчинна клітковина знижує рівень холестерину в крові та покращує насичення, а нерозчинна сприяє здоров’ю та регулярності травлення. Щоб підвищити щоденне споживання клітковини, замініть ранковий бутерброд на вівсяну кашку, додавайте вівсяне борошно у свою випічку та поєднуйте її з іншими суперпродуктами під час їжі протягом дня.

Авокадо

Продукт, що став шалено популярним. Авокадо містить важливі поживні речовини.

Назвемо лише деякі з них:

  • калій,
  • фолієва кислота,
  • вітамін К,
  • вітамін Е,
  • 13 грамів клітковини на 200 грамів

Цей вражаючий набір поживних речовин дозволяє авокадо підтримувати здоров’я кишечника, покращувати рівень холестерину в крові і навіть зменшити кількість жиру в організмі. Авокадо можна розтерти в пюре і додати до тостів, нарізати кубиками до улюбленого салату.

Яйця

Одна з найкращих властивостей яєць полягає в тому, що їх можна вживати, як завгодно: у смаженому, вареному та навіть сирому вигляді. Яйця є джерелом білка. Їх вважають повноцінним білком, оскільки продукт містить усі незамінні амінокислоти.

Ба більше, яйця містять лютеїн, антиоксидант, який корисний для здоров’я очей.

Інша важлива поживна речовина, що міститься в яйцях, — це холін, який необхідний для утворення жирів, що підтримують клітинну мембрану, а також є компонентом ацетилхоліну, нейромедіатора, який, серед інших функцій, бере участь у регуляції серцебиття.

Вживайте яйця на сніданок, обід, вечерю або навіть під час перекусів.

Шпинат

Ця зелень містить багато поживних речовин і дуже мало калорій. Шпинат містить клітковину, вітаміни А і С, а також є рослинним джерелом заліза і кальцію.

Подібно до інших суперпродуктів у цьому списку, шпинат також містить кілька різних антиоксидантів. Деякі з цих сполук мають протиракову дію, а інші підтримують здоров’я очей. Шпинат також містить нітрати, які можуть покращити артеріальний тиск і знизити ризик серцевих захворювань. Готуйте шпинат з оливковою олією та приправами.

Оливкова олія

Хоча оливкова олія не містить білка чи вуглеводів, вона є чудовим джерелом здорових ненасичених жирів. Мононенасичені жири в оливковій олії допоможуть зменшити запалення в організм, позитивно впливають на гени, пов’язані з раком.

Оливкова олія також містить фенольні сполуки, які мають потужні антиоксидантні властивості та благотворно впливають на здоров’я артерій.

Горіхи

Горіхи також є суперпродуктом. Вони сповнені білком, клітковиною, ненасиченими жирами та широким спектром поживних речовин. Горіхи приносять користь здоров’ю мозку та розумової діяльності, а також можуть знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Родина оцінить! Як приготувати ідеальне картопляне пюре

субота, 27 квітень 2024, 17:27

Картопляне пюре вважається однією з найпростіших і найпопулярніших страв, яку готують багато господинь. Але не всі знають, як приготувати ідеальне пюре, яке сподобається всім домочадцям. Є кілька хитрощів, які дозволять досягти приголомшливого результа...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить вашу фобію

субота, 27 квітень 2024, 17:12

Жителі Стародавнього Єгипту боялися багатьох речей, включно з хворобами, смертю, темрявою і невідомістю. Чи є у ваших страхів щось спільне з давньоєгипетськими фобіями? Виберіть ієрогліф і все дізнаєтеся, передають Патріоти України. Подивіться на зобра...