Лікарі назвали ознаки небезпечної хвороби серця, які не можна ігнорувати - проявляються під час свят

Прискорений ритм серцебиття або раптові перепади ритму можуть говорити про розвиток небезпечного захворювання серця. Люди часом не звертають уваги на такі ознаки та не вважають їх серйозними симптомами. Які ознаки говорять про серйозне серцеве захворювання, розповіли в матеріалі Novyny.Live зазначають Патріоти України.

Однією з ознак такого небезпечного стану як фібриляція передсердь є прискорене серцебиття. Це небезпечний стан може бути перерости в серцевий Напад. Але люди часто не надають значення прискореному серцебиттю.

Нормальний пульс людини - від 60 до 100 ударів у хвилину. У кожної людини ця цифра індивідуальна. Якщо пульс вище норми - це перший тривожна ознака того, що з серцем щось не в порядку. Найчастіше фібриляція передсердь проявляється під час святкових днів, коли люди вживають алкоголь у великих кількостях. І такі небезпечні ознаки бувають у людей старше 30 років.

Види фібриляції передсердя

Пароксизмальна фібриляція - проходить самостійно через 48 годин, без лікування. Потрібно відпочити та виключити всі негативні фактори при появі.

Стійка фібриляція - триває до 7 днів. Проходить швидше, якщо її лікувати. Тривала стійка фібриляція - може погіршувати самопочуття протягом 12 місяців і більше. Постійна фібриляція - присутній постійно і такий стан потребує лікування.

Які ознаки говорять про розвиток фібриляції

  • Відчуття прискореного, тремтячого або прискореного серцебиття
  • Грудний біль
  • Запаморочення
  • Стомлення
  • Знижена здатність до вправ
  • Духота

При появі таких симптомів потрібно негайно звернутися до сімейного лікаря та отримати консультацію кардіолога. Також потрібно зробити кардіограму та ехокардіограму.

Це зіпсує все! ТОП-8 шкідливих звичок, які прискорюють старіння

субота, 27 квітень 2024, 7:22

Експерти з довголіття виділили 8 шкідливих звичок, які змушують вас старіти швидше, передають Патріоти України. "Однією з основних ознак старіння є накопичення клітинних ушкоджень, які призводять до дисфункції органів і, в кінцевому підсумку, до смерті...

Жіночий психологічний тест: Лотерейний квиток визначить ваш ідеал чоловіка

субота, 27 квітень 2024, 7:14

Зустріти ідеального партнера щастить не кожному, і пошук кохання багато в чому схожий на лотерею чи рулетку. Обирай білет і дізнайтеся, який чоловік є вашим ідеалом, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть лотерейний квиток. Ваш в...