Лікарі назвали "здорові" звички, які насправді скорочують життя

Навіть свіжовичавлені фруктові соки не будуть корисними для вашого здоров'я, якщо вживати їх частіше, ніж 2 рази на тиждень.

Сьогодні вже багато хто знає основні принципи довголіття, які полягають в правильному харчуванні і фізичній активності, однак мало хто вміє відрізнити дійсно здорові звички від шкідливих порад, зазначають Патріоти України.

  • Жири потрібні організму

Доктор медичних наук Рейчел Файн спростувала думку про те, що дієта з низьким вмістом жиру допоможе залишатися у формі, пише "Країна здоров'я". За її словами, жири є ключовим компонентом гормонального балансу в організмі. Крім того, продукти з високим вмістом жирів, особливо омега-3, необхідні для здоров'я мозку і серця.

  • Силові тренування важливіше кардіотренувань

Лікар-дієтолог Коллін Крістенсен, зі свого боку, порадив не захоплюватися кардіотренуваннями. Він зазначив, що постійне навантаження виключно на серцево-судинну систему загрожує неприємними наслідками для здоров'я.

«Багато людей агітують за вправи для серцево-судинної системи, оскільки так можна спалити максимальну кількість калорій. Однак, коли ви пропускаєте силові тренування, ви позбавляєте себе деяких важливих метаболічних ефектів», - розповів медик.

Крім цього, силові тренування можуть допомогти поліпшити когнітивні здібності, інсулінорезистентність і мінеральну щільність кісток, додав він.

  • Фруктові соки не настільки корисні

Доктор Мелані Бец порекомендувала виключити з щоденного раціону натуральні соки. Вона зазначила, що кілька порцій напою в тиждень корисні для здоров'я, але його вживання кожен день може принести більше шкоди, ніж користі. Зокрема, фруктовий сік здатний провокувати скачки цукру в крові і підвищення оксалатів, через що виникає ризик утворення каменів в нирках. В ідеалі в тиждень варто випивати не більше двох склянок соку.

  • Обережніше з червоним м'ясом

Крім того, варто триматися подалі від червоного м'яса. Хоча воно є хорошим джерелом повноцінного білка, надмірна залежність від нього може привести до підвищеного ризику розвитку колоректального раку, попередила дієтолог Валентина Дуонг. Вчені вже довели, що високе споживання червоного і обробленого м'яса може збільшити ризик злоякісної пухлини кишківника на 20-30%, додала вона.

Що потрібно додати до тіста, щоб приготувати млинці з дірочками

понеділок, 20 січень 2025, 16:12

Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...

Секрет господинь! Що зробити, щоб котлети не прилипали до сковороди

понеділок, 20 січень 2025, 9:12

При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...