Лікарі розповіли, кому не можна їсти помідори та чи рятують вони від раку

Помідори - дуже корисні овочі для людини, так як вони багаті вітаміном С, калієм, фолатами і вітаміном К. Але найбільше вони цінні тим, що є джерелом потужного антиоксиданту-лікопіну, який знижує ризик серцевих захворювань і раку, передають Патріоти України.

Однак для деяких людей томати можуть завдати шкоди організму. На думку дієтологів, помідори можуть викликати у деяких людей неприємності зі здоров'ям, тому рекомендується обмежити їх вживання. Але для всіх інших овоч дуже корисний і навіть незамінний завдяки унікальній речовині - лікопіну. Наприклад, у деяких людей томати можуть викликати печію, в такому випадку їх краще виключати взагалі з раціону.

Також люди, які страждають алергією на пилок трав, частіше мають алергію на помідори, виражається вона аналогічно: свербіж у роті, в горлі або набряк рота або горла. Але для інших помідори корисні. Ці плоди соковиті і солодкі, повні антиоксидантів і можуть допомогти в запобіганні і боротьбі із захворюваннями.

Як правило, чим червоніше помідор, тим більше в ньому лікопіну. Основна функція лікопіну в людському організмі - антиоксидантна. Зниження окисного стресу уповільнює розвиток атеросклерозу, а також забезпечує захист ДНК, що може запобігати онкогенез.

Раніше Главред повідомляв, що влітку нинішнього року через нинішні рясні дощі урожай українських фруктів буде набагато менше звичайного і тому ціна на них буде високою.

За прогнозами економістів, ціни на вишню, абрикоси, персики і сливи влітку 2021 року будуть вище, ніж минулого року ‒ в середньому на 15%. Наприклад, на даний момент ціна на кілограм черешні на ринках стартує від 120 до 200 гривень. І це вже вище, ніж у Європі. Причина в таких високих цінах на фруктах, кажуть фермери, зокрема, в тому, що ранній урожай ягід в Україні знищили дощі.

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...