Лікарі розповіли про продукти, за допомогою яких можна розріджувати кров

Згущення крові призводить до утворення тромбів в судинах і виникнення безлічі захворювань, аж до інфаркту і інсульту.

Лікарі назвали кілька продуктів, які сприяють її розрідженню. Про це пише МедікФорум, передають Патріоти України.

В першу чергу до переліку увійшли деякі овочі. Так, часник має антиоксидантну дію, а капуста, особливо червонокачанна, добре виводить надлишки холестерину з організму.

Імбир і кориця здатні знижувати рівень цукру, що сприяє розрідженню крові. Крім цього, в їх склад входять речовини, які самі по собі володіють зазначеним ефектом. Однак перед вживанням цих продуктів варто проконсультуватися з лікарем. Є протипоказання.
Так само для розрідження крові підходять ягоди з високим вмістом саліцилової кислоти: малина, полуниця, вишня, журавлина і агрус. Також корисні горіхи, жирна риба і нерафіновані олії. У них містяться омега-3 кислоти, здатні протидіяти амінокислоті, яка пошкоджує стінки судин.

Треба всього чотири інгредієнти! Як приготувати домашній сир

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:12

Приготувати домашній сир вдома зможе кожна господиня. Це зовсім не складно. Всього 4 інгредієнти та 15 хв вашого часу - і на вашому столі буде ніжний і щільний сир, передають Патріоти України. Ось ці 4 інгредієнти:Молоко – 1 літрСіль – 1 ст. л.Яйця – 3...

Щоб пішло на користь: Топовий експерт назвав правильний час для першої чашки кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:40

Багато людей практично живуть на кофеїні, часто навіть не найпалкіші кавомани хапаються за чайник зразу після пробудження або щоб побороти занепад сил після обіду. Видання Express пише, що пити каву відразу після сну то не найкраща ідея. Рекс Ісап, ген...