Лікарі розповіли про продукти, за допомогою яких можна розріджувати кров

Згущення крові призводить до утворення тромбів в судинах і виникнення безлічі захворювань, аж до інфаркту і інсульту.

Лікарі назвали кілька продуктів, які сприяють її розрідженню. Про це пише МедікФорум, передають Патріоти України.

В першу чергу до переліку увійшли деякі овочі. Так, часник має антиоксидантну дію, а капуста, особливо червонокачанна, добре виводить надлишки холестерину з організму.

Імбир і кориця здатні знижувати рівень цукру, що сприяє розрідженню крові. Крім цього, в їх склад входять речовини, які самі по собі володіють зазначеним ефектом. Однак перед вживанням цих продуктів варто проконсультуватися з лікарем. Є протипоказання.
Так само для розрідження крові підходять ягоди з високим вмістом саліцилової кислоти: малина, полуниця, вишня, журавлина і агрус. Також корисні горіхи, жирна риба і нерафіновані олії. У них містяться омега-3 кислоти, здатні протидіяти амінокислоті, яка пошкоджує стінки судин.

ТОП-4 помилки в харчуванні літніх людей, які скорочують їхнє життя

середа, 15 жовтень 2025, 18:12

Правильне харчування у літньому віці відіграє ключову роль у підтримці здоров’я та самопочуття. На жаль, багато літніх людей допускають серйозні помилки, які можуть призвести до дефіциту поживних речовин і навіть серйозних захворювань, передають Патріо...

Не робіть помилок! Як варити макарони, щоб вони не злипалися

середа, 15 жовтень 2025, 17:54

Макаронні вироби є основним інгредієнтом у багатьох сім’ях завдяки своїй універсальності, доступності та простоті приготування. Однак є одна річ, яка може легко зіпсувати смак найулюбленішої страви. Спарва в тому, що часто макарони злипаються під час в...