
Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на флавоноїди - потужні антиоксиданти, які вже визнані "супергероями" серед корисних речовин, передають Патріоти України.
Флавоноїди — це природні сполуки, які містяться в овочах, фруктах, зеленому чаї, какао та навіть у червоному вині. Вони мають протизапальну, антиракову, протиатеросклеротичну дію, а також сприяють очищенню організму від токсинів.
За даними численних досліджень, ці сполуки:
Найбільше флавоноїдів містять:
Влітку вживання таких продуктів не тільки смачне, а й надзвичайно корисне — лікарі радять вживати 5 порцій фруктів та овочів щодня.
Дослідники з Університету Квінс (Ірландія) з'ясували: щоденне вживання 6 порцій флавоноїдних продуктів знижує ризик деменції на 28%, навіть у людей з високим генетичним ризиком. Особливо ефективні ягоди, чай та помірне вживання червоного вина.
Флавоноїди — це ключ до довгого, здорового та активного життя. Влітку обов’язково додайте в свій раціон більше ягід, зелені, овочів і какао. Це простий, але ефективний спосіб зміцнити організм, захистити мозок, серце й зменшити ризик раку.
На перший погляд це звичайна ілюстрація. Але те, що ви помітили першим, може розповісти про вас більше, ніж ви думаєте. Психологічні тести на основі першого враження вже багато років користуються популярністю - вони поєднують легкість гри з можливістю ...
Хоча бажання бути вільним і самостійним здається нормальним, для деяких людей воно стає перешкодою для щасливих стосунків. Психологи попереджають: надмірна незалежність може стати справжнім випробуванням для любові та близьких відносин, передають Патрі...