Літо наближається! ТОП-6 продуктів, які варто не їсти до 10 години ранку, щоб не набрати зайвих кілограмів

Наука та сніданок - поняття суперечливі. З одного боку, харчова індустрія наполягає, що сніданок - найважливіша щоденна їда, дарма що пропускання сніданку не спричинює значної шкоди організму.

З іншого боку ситний, смачний сніданок покращує настрій та попереджує депресію. Здається, хитрість в тому, щоб снідати тими продуктами, від яких не гладшаєш — і все буде гаразд. Ось продукти, які найкраще не їсти до 10 години ранку, щоб зберегти і талію, і гарний настрій, і здоров’я.

1. Хліб з маслом

Більшість з нас вважають, що сніданок обов’язково має бути легким, та це не завжди справедливо. Оберіть правильні види жирів — і від цього організму буде більше користі. У маслі справді містяться жири, які допомагають засвоювати вітаміни, але також і велика кількість перероблених жирів, які призводять і до ожиріння, і до серцевих проблем.

Натомість: Намастіть хліб арахісовим маслом. У цьому дослідженні визначили, що арахіс та натуральне арахісове масло втамовує відчуття голоду, адже підвищує вироблення пептиду YY — гормону, котрий регулює відчуття голоду. Отож арахісове масло — чудовий перекус.

2. Пластівці та мюслі до сніданку

Мюслі до сніданку — звична для кожного річ. Попри свою популярність, в них міститься значна кількість цукру, котра пізніше перетворюється на черевний жир. І чим менші пластівці, тим вони мають більше калорій.

Натомість: Поснідайте домашньою вівсянкою грубого помелу. У ній багато клітковини та майже немає цукру. Менше солодкого вранці — більше сили з обіду. Якщо любите солодкі пластівці — обирайте більшого розміру.

3. Панкейки та вафлі, які беремо з собою

Їх дуже зручно взяти з собою на роботу, або коли ви кудись поспішаєте, та заморожені вафлі, панкейки та млинці переповнені вуглеводами. Останні ніби й не погано, все залежить від вашого режиму харчування, та перероблені вуглеводи лише посилюють відчуття голоду. У них мало клітковини та трансжирів, які шкодять здоров’ю.

Читайте також: 6 підступних причин, чому шкіра може передчасно постаріти

Натомість: спечіть домашні вафлі з цілозернового борошна або обирайте готові вафлі чи панкейки з високим вмістом клітковини. Або краще купіть цілозерновий хліб.

4. Знежирений йогурт

Знежирений йогурт став прекрасним варіантом кожного сніданку. На жаль, задля підсилення смаку до нього часто додають цукру, а ще в ньому мало білка. А недавні дослідження вчених переконують, що жир спалюється саме від жирного йогурту. Споживання білка вранці заповнює його нестачу впродовж дня, і ви почуваєтесь не такими голодними.

Натомість: оберіть жирний йогурт з малою часткою жиру.

5. Пакетований фруктовий сік

У дослідженні йдеться, що більшість соків з пакетів мають в собі стільки цукру та консервантів, що їх не бажано пити не лише на сніданок, але й взагалі. У них також взагалі немає клітковини. Тож день краще починати з овочів або фруктів.

Натомість: споживайте звичайні фрукти. Так ви запустите вранішній метаболізм й підготуєте організм до подальшого перетравлювання різної їжі.

6. Коротколанцюгові вуглеводи

Яблука, груші, часник, боби та персики — до складу всіх цих продуктів входять олігосахариди, дисахариди, моносахариди та поліоли — близькі за будовою цукроспирти. Усі вищеперелічені сполуки відносяться до так званих коротколанцюгових вуглеводів. Ми особливо чутливі до них, бо вони важче перетравлюються в шлунку та кишківнику. Звичайно, їх не можна уникнути, та не варто наїдатися ними зранку, а пізніше вдень, коли травна система працює активніше.

Натомість: споживайте ці продукти у невеликій кількості разом з жирами та протеїнами для гарного їх перетравлювання.

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...