Горіхи - один із найкорисніших перекусів та доповнень до основних страв. Волоські горіхи, кеш’ю, кедрові, фундук, мигдаль - вибір широкий, і вони справді приносять користь організму. Але деякі види варто вживати з обережністю, передають Патріоти України.
Чому варто їсти горіхи:
Горіхи багаті на ненасичені жири, що знижують рівень «поганого» холестерину та підтримують серцево-судинну систему. Вони містять рослинний білок, вітаміни групи B, вітамін E, а також магній, калій, цинк, фосфор і селен, необхідні для роботи м’язів, нервової системи та імунітету. Регулярне споживання горіхів може знизити ризик серцевих захворювань, покращити концентрацію і пам’ять, а також захистити клітини від окисного стресу.
Золота трійка горіхів:
На що звертати увагу при покупці:
Клінічний дієтолог Анна Єдрей радить:
Краще віддавати перевагу цілим, необробленим горіхам, а не очищеним або подрібненим, оскільки вони довше зберігаються і менше піддаються окисленню. Також уникайте смажених чи запечених горіхів, адже вони менш корисні, ніж сирі. Правильний вибір горіхів робить перекус не лише смачним, а й максимально корисним для здоров’я.
На ринку дров довгі роки домінують популярні породи, такі як бук та граб. Вони славляться високою теплотворною здатністю та тривалим горінням, проте ціна за кубометр часто б’є по кишені. Але існує менш відома, але не менш ефективна альтернатива - гороб...
Хоча всі собаки милі та чарівні, двоє британських ветеринарів стали вірусними, поділившись породами, яких вони особисто ніколи б не тримали вдома. Їхні причини можуть вас здивувати, передають Патріоти України. 1. Німецька вівчарка Попри розум та відда...