
Горіхи - один із найкорисніших перекусів та доповнень до основних страв. Волоські горіхи, кеш’ю, кедрові, фундук, мигдаль - вибір широкий, і вони справді приносять користь організму. Але деякі види варто вживати з обережністю, передають Патріоти України.
Чому варто їсти горіхи:
Горіхи багаті на ненасичені жири, що знижують рівень «поганого» холестерину та підтримують серцево-судинну систему. Вони містять рослинний білок, вітаміни групи B, вітамін E, а також магній, калій, цинк, фосфор і селен, необхідні для роботи м’язів, нервової системи та імунітету. Регулярне споживання горіхів може знизити ризик серцевих захворювань, покращити концентрацію і пам’ять, а також захистити клітини від окисного стресу.
Золота трійка горіхів:
На що звертати увагу при покупці:
Клінічний дієтолог Анна Єдрей радить:
Краще віддавати перевагу цілим, необробленим горіхам, а не очищеним або подрібненим, оскільки вони довше зберігаються і менше піддаються окисленню. Також уникайте смажених чи запечених горіхів, адже вони менш корисні, ніж сирі. Правильний вибір горіхів робить перекус не лише смачним, а й максимально корисним для здоров’я.
Що дозволяє деяким людям доживати до 100 років у відмінній формі? Відомий кардіолог доктор Ерик Топол стверджує, що секрет простіший, ніж ми думаємо. Після багатьох років досліджень він виділив п’ять ключових принципів здорового способу життя, які не в...
Сон - це не розкіш, а необхідна умова для здоров’я, гарного настрою і концентрації. Проте навколо сну існує безліч міфів, які можуть серйозно шкодити нашому відпочинку. Польський психотерапевт Матеуш Майхжак розвінчав найпоширеніші з них і пояснив, чом...