Рецепт цього пирога нагадує інші рецепти сирних пирогів, але все-таки є в ньому свої особливості, своя родзинка, передають Патріоти України.
Необхідні інгредієнти для тіста
Для начинки
Для глазурі
Як приготувати сирний краківський пиріг
Просіваємо борошно, всипаємо цукрову пудру, розмішуємо. 2 яйця збиваємо. Приблизно половину яєчної маси ми додамо в тісто, а іншою половиною змажемо пиріг перед випічкою. Кладемо в борошно вершкове масло і розтираємо в крихту.
Вливаємо половину яйця, ванільний екстракт і швидко замішуємо однорідне тісто. Довго місити тісто не потрібно, головне — домогтися однорідності, цього буде цілком достатньо.
Загортаємо тісто в плівку і відправляємо на 1 годину в холодильник. Дістаємо тісто з холодильника і від усієї частини відокремлюємо приблизно 1/3.
Загортаємо цю частину в плівку і поки прибираємо в холодильник. Решту тіста розкочуємо за розміром форми. При необхідності користуємося борошном. Тісто виходить зовсім тоненьким.
Акуратно, за допомогою качалки переносимо тісто на форму. Розподіляємо тісто таким чином, щоб дно і боки форми були повністю покриті.Якщо раптом десь тіста не вистачило, то можна взяти шматочок і прикріпити його там, де потрібно. Форму з тістом поки прибираємо в холодильник і займемося приготуванням сирної начинки.
Протираємо сир через сито або просто розминаємо товкачем до однорідного стану. Кладемо в сир м'яке вершкове масло кімнатної температури. Курячі яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки кладемо в сирну начинку, а білки складаємо в окрему ємність. Ще раз розминаємо до однорідної маси. Всипаємо цукрову пудру, розмішуємо, додаємо ванільний екстракт, просіюємо крохмаль. Все добре розмішуємо. В результаті виходить негуста сирна маса. Додаємо родзинки та розмішуємо.
До яєчних білків додаємо дрібку солі і збиваємо, поступово збільшуючи швидкість обертання міксера, до стійких піків.
Акуратно вводимо збиті білки в сирну масу. Все робимо у кілька прийомів, рухаючись лопаткою знизу вгору. В результаті виходить легка, повітряна сирна маса.
Форму з тістом дістаємо з холодильника, виливаємо сирну масу, розрівнюємо. Якщо є бажання тісто підрівнюємо, зрізаємо на 1-1,5 см вище сирної начинки.
Відкладену третину тіста розгортаємо і нарізаємо на смужки. Викладаємо зверху сирної начинки. Відкладеним яйцем змащуємо пиріг. Випікаємо в попередньо розігрітій до 160-170 ° С духовці приблизно 50-60 хвилин до готовності.
Залишаємо пиріг у формі повністю охолонути, потім акуратно дістаємо з форми та перекладаємо на блюдо.
Готуємо глазур. До цукрової пудри поступово додаємо лимонний сік і розмішуємо до отримання однорідної маси. Наносимо цукрову глазур зверху і залишаємо ще хвилин на 20, для того щоб глазур повністю застигла.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...