Рецепт цього пирога нагадує інші рецепти сирних пирогів, але все-таки є в ньому свої особливості, своя родзинка, передають Патріоти України.
Необхідні інгредієнти для тіста
Для начинки
Для глазурі
Як приготувати сирний краківський пиріг
Просіваємо борошно, всипаємо цукрову пудру, розмішуємо. 2 яйця збиваємо. Приблизно половину яєчної маси ми додамо в тісто, а іншою половиною змажемо пиріг перед випічкою. Кладемо в борошно вершкове масло і розтираємо в крихту.
Вливаємо половину яйця, ванільний екстракт і швидко замішуємо однорідне тісто. Довго місити тісто не потрібно, головне — домогтися однорідності, цього буде цілком достатньо.
Загортаємо тісто в плівку і відправляємо на 1 годину в холодильник. Дістаємо тісто з холодильника і від усієї частини відокремлюємо приблизно 1/3.
Загортаємо цю частину в плівку і поки прибираємо в холодильник. Решту тіста розкочуємо за розміром форми. При необхідності користуємося борошном. Тісто виходить зовсім тоненьким.
Акуратно, за допомогою качалки переносимо тісто на форму. Розподіляємо тісто таким чином, щоб дно і боки форми були повністю покриті.Якщо раптом десь тіста не вистачило, то можна взяти шматочок і прикріпити його там, де потрібно. Форму з тістом поки прибираємо в холодильник і займемося приготуванням сирної начинки.
Протираємо сир через сито або просто розминаємо товкачем до однорідного стану. Кладемо в сир м'яке вершкове масло кімнатної температури. Курячі яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки кладемо в сирну начинку, а білки складаємо в окрему ємність. Ще раз розминаємо до однорідної маси. Всипаємо цукрову пудру, розмішуємо, додаємо ванільний екстракт, просіюємо крохмаль. Все добре розмішуємо. В результаті виходить негуста сирна маса. Додаємо родзинки та розмішуємо.
До яєчних білків додаємо дрібку солі і збиваємо, поступово збільшуючи швидкість обертання міксера, до стійких піків.
Акуратно вводимо збиті білки в сирну масу. Все робимо у кілька прийомів, рухаючись лопаткою знизу вгору. В результаті виходить легка, повітряна сирна маса.
Форму з тістом дістаємо з холодильника, виливаємо сирну масу, розрівнюємо. Якщо є бажання тісто підрівнюємо, зрізаємо на 1-1,5 см вище сирної начинки.
Відкладену третину тіста розгортаємо і нарізаємо на смужки. Викладаємо зверху сирної начинки. Відкладеним яйцем змащуємо пиріг. Випікаємо в попередньо розігрітій до 160-170 ° С духовці приблизно 50-60 хвилин до готовності.
Залишаємо пиріг у формі повністю охолонути, потім акуратно дістаємо з форми та перекладаємо на блюдо.
Готуємо глазур. До цукрової пудри поступово додаємо лимонний сік і розмішуємо до отримання однорідної маси. Наносимо цукрову глазур зверху і залишаємо ще хвилин на 20, для того щоб глазур повністю застигла.
Гаряча чашка чаю може не лише створити відчуття спокою, а й реально знизити рівень тривожності завдяки активним сполукам у його складі. Хоча люди використовують чай для заспокоєння століттями, наука лише зараз підтверджує його вплив на психічне здоров’...
Приготування домашньої випічки – це справжнє мистецтво, яке вимагає уваги до деталей та дотримання певних правил. Однак, навіть досвідчені господині іноді стикаються з проблемою, коли булочки чи пироги виходять сухими та крихкими, передають Патріоти Ук...