
Традиційний складник ідеального сніданку - хрумкий тост із французького багета й масла, що тане. Але таку страву можливо отримати, лише якщо ви не дістаєте шматок масла з холодильника, передають Патріоти України.
Однозначної відповіді на це запитання не існує. Домашнє масло, виготовлене зі свіжих непастерезованих вершків чи молока, звісно, має зберігатися в холодильнику. За кімнатної температури воно швидко зіпсується, адже бактерії на його поверхні розвиватимуться швидше.
Масло, яке продається в магазинах, виготовляють лише з пастеризованого молока. Тобто воно певною мірою стійке до зростання бактерій. Тому зберігати його в холодильнику немає потреби.
Вершкове масло без холодильника не зіпсується так швидко, як інші молочні продукти, завдяки низькому вмісту білків і вуглеводів. Саме вони є джерелом живлення для бактерій і плісняви. Такпояснив дієтолог та експерт з безпеки харчових продуктів Брай Белл.
Без холодильника масло можна зберігати до 7 днів, адже після цього воно може почати гірчити і зіпсуватися. Однак у XIX столітті у Франції придумали цікаву маслянку. Цей метод можна використовувати і сьогодні.
Французька маслянка складається із кришки з резервуаром, в якому зберігається масло, та піддоном для підсоленої води. Виявляється, якщо занурити вершкове масло у підсолену воду, воно менше контактуватиме з киснем і не окислюватиметься. Якщо міняти воду регулярно, масло можна зберігати близько місяця.
Психологічні тести зорового сприйняття давно стали популярним способом зазирнути у власну підсвідомість. Вони прості, швидкі та ґрунтуються на першій реакції, яка часто говорить про нас більше, ніж довгі роздуми. Цей тест - саме з таких, передають Патр...
Медики розповіли, які алкогольні напої вважаються менш шкідливими під час новорічних свят. За словами фахівців, текіла, джин і горілка належать до відносно найбезпечніших варіантів серед міцного алкоголю, передають Патріоти України. Причина — у їхньому...