Після варіння яєць багато господинь стикаються з проблемою поганого очищення - шкаралупа важко відокремлюється від білка, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Якщо яйця погано очищені, їх зовнішній вигляд залишає бажати кращого. Щоб уникнути такої неприємності, потрібно скористатися простою хитрістю, завдяки якій шкарлупки самі відлітатимуть від вареного яйця.
Як правильно варити яйця
Насамперед потрібно знати, в яку воду класти яйця. Якщо ви дістаєте яйця з холодильника, опускайте їх тільки в холодну воду, щоб уникнути розтріскування. Яйця, які відлежали за кімнатної температури 10-15 хвилин, можна опускати в киплячу воду.
Хитрість з оцтом
Може здатися дивним бажання додавати трохи оцту при варінні яєць. Однак такий лайфхак допоможе вам очистити варені яйця набагато швидше. На 1 літр води достатньо однієї столової ложки оцту — і шкаралупа не лусне, буде добре відокремлюватиметься від яйця.
Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...
Дачники, які вирощують на своїх ділянках овочі, ягоди та фрукти, знають про небезпечні для майбутнього врожаю захворювання культур, в першу чергу грибкові. Виникненню захворювань, зокрема, сприяє зайва волога, як це буває, наприклад із полуницею, на як...