Паштет із сала - дуже проста страва, доступна у приготуванні навіть кулінарному дилетанту. Мало того, що вона вимагає мінімум інгредієнтів, вона ще й готується дуже швидко, передають Патріоти України.
Її легко можна приготувати у перерві між умиванням та ранковим макіяжем (чоловікам можна друге упустити). Однак для того, аби паштет із сала вийшов вдалим і порадував ваші смакові рецептори, потрібно, перш за все, правильно вибрати сало.
Правильно вибране сало - це три чверті успіху майбутньої страви. Якщо продукт буде неякісний, то, як не старайся, а нічого путнього з нього не вийде.
Отже, в першу чергу слід звернути увагу, щоби на туші, з якої ви купуєте сало, стояло клеймо. Це означає, що свинина перевірена в лабораторії, і є надія, що тварина померла не від хвороб і старості.
Товщина сала має бути від 3 до 6 сантиметрів. Якщо вона менша, значить тварина погано харчувалася. Та й, зрештою, яке сало - менше 3 см завтовшки? Якщо товщина сала перевищує 6 см, то вже є підозра, що свиню ростили довго, і вона, м'яко кажучи, вже була немолода.Колір сала - ще один важливий критерій. Воно має бути сніжно-білим або ніжно-рожевим. Це говорить про те, що свинка не була старою. Якщо сало жовте, то це свідчить про похилий вік свині або про те, що вам намагаються продати сало некастрованого кнура. А бурхливе сексуальне життя, кажуть, ще нікого смачнішим не робило. При цьому потрібно звертати увагу ще й на шкурку сала. Вона повинна бути без щетини і світлою. Якщо шкурка темна, то це - ознака неякісного продукту.
Запах сала. Запам'ятайте: якісне сало не повинно пахнути нічим. Ну максимум - у нього має бути ледь вловимий аромат свіжості. Якщо сало має запах сечовини, то його брати не варто. Саме з цієї причини фахівці не рекомендують брати заморожене сало, адже його запах дуже важко вловити.
Усе! Продукт обраний і можна приступати до приготування страви.
Сало нарізаємо дрібними кубиками. Часник чистимо і розрізаємо навпіл кожен зубок. Вимитий кріп дрібно нарізаємо. Все це закидаємо в блендер і додаємо туди сіль та перець. Включаємо блендер, і через хвилину наш паштет готовий.
... І хто сказав, що бутерброд із салом недоречний з чаєм?
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...