Лише спобуйте! Паштет із сала - проста страва для перекусу, після якої не захочеться ніякої ковбаси

Паштет із сала - дуже проста страва, доступна у приготуванні навіть кулінарному дилетанту. Мало того, що вона вимагає мінімум інгредієнтів, вона ще й готується дуже швидко, передають Патріоти України.

Її легко можна приготувати у перерві між умиванням та ранковим макіяжем (чоловікам можна друге упустити). Однак для того, аби паштет із сала вийшов вдалим і порадував ваші смакові рецептори, потрібно, перш за все, правильно вибрати сало.

Вибір сала - мистецтво, яким може оволодіти кожен

Правильно вибране сало - це три чверті успіху майбутньої страви. Якщо продукт буде неякісний, то, як не старайся, а нічого путнього з нього не вийде.

Отже, в першу чергу слід звернути увагу, щоби на туші, з якої ви купуєте сало, стояло клеймо. Це означає, що свинина перевірена в лабораторії, і є надія, що тварина померла не від хвороб і старості.

Є три головні критерії, за якими варто орієнтуватися при виборі сала

Товщина сала має бути від 3 до 6 сантиметрів. Якщо вона менша, значить тварина погано харчувалася. Та й, зрештою, яке сало - менше 3 см завтовшки? Якщо товщина сала перевищує 6 см, то вже є підозра, що свиню ростили довго, і вона, м'яко кажучи, вже була немолода.Колір сала - ще один важливий критерій. Воно має бути сніжно-білим або ніжно-рожевим. Це говорить про те, що свинка не була старою. Якщо сало жовте, то це свідчить про похилий вік свині або про те, що вам намагаються продати сало некастрованого кнура. А бурхливе сексуальне життя, кажуть, ще нікого смачнішим не робило. При цьому потрібно звертати увагу ще й на шкурку сала. Вона повинна бути без щетини і світлою. Якщо шкурка темна, то це - ознака неякісного продукту.

Запах сала. Запам'ятайте: якісне сало не повинно пахнути нічим. Ну максимум - у нього має бути ледь вловимий аромат свіжості. Якщо сало має запах сечовини, то його брати не варто. Саме з цієї причини фахівці не рекомендують брати заморожене сало, адже його запах дуже важко вловити.

Усе! Продукт обраний і можна приступати до приготування страви.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування паштету із сала:

  • сало - 100 г;
  • часник -2 зубки (кількість можна змінювати в залежності від уподобань);
  • сіль і перець за смаком;
  • кріп - 5 г (тут цілком можна замінити свіжий зелений кріп меленими зернами, тоді його потрібно менше).

Приготування

Сало нарізаємо дрібними кубиками. Часник чистимо і розрізаємо навпіл кожен зубок. Вимитий кріп дрібно нарізаємо. Все це закидаємо в блендер і додаємо туди сіль та перець. Включаємо блендер, і через хвилину наш паштет готовий.

... І хто сказав, що бутерброд із салом недоречний з чаєм?

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...