Лише спробуйте! Ароматна та смачна молода картопля в духовці (рецепт)

З'явився оригінальний рецепт молодої картоплі. Щоб молода картопля вдалася ароматною та смачною, потрібно використовувати суміш масла та олії, пряну сіль та чебрець. Спочатку картоплю потрібно зварити до напівготовності, на це піде 10-15 хвилин, йдеться у сюжеті програми "Сніданок. Вихідний", передають Патріоти України. Поки картопля буде варитися, можна зайнятися іншими процесами.

Ароматна та смачна молода картопля – рецепт

Інгредієнти:

  • Молода картопля – 1 кг;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Олія – на ваш смак;
  • Свіжий чебрець – на ваш смак;
  • Пряна сіль – на ваш смак;
  • Часник – за бажанням.

Як готується смачна та ароматна молода картопля – покроковий рецепт

Покладіть у каструлю вершкове масло, влийте трохи олії, всипте пряну сіль та додайте подрібнене листя чебрецю. Розтоплюйте масло на невеликому вогні та все перемішуйте. Суміш масла та олії не має кипіти. У суміш можна додати подрібнений часник.

Візьміть деко, вистеліть пергаментом та покладіть на нього зварену до напівготовності картоплю. Картоплю потрібно придавити великим ножем або чимось плоским так, щоб вона тріснула та стала пласкішою.
Придавлену картоплю змастіть розтопленим маслом.

Потім поставте картоплю в духовку та запікайте до появи золотистої скоринки.

Ароматна та смачна молода картопля – з чим подавати страву

Страву можна прикрасити зеленню, наприклад, петрушкою чи кропом. До картоплі можна додати сметану.

Що побачили першим? Цей тест покаже, як ви реагуєте не стрес

четвер, 27 листопад 2025, 7:44

Психологічні тести на основі візуальних асоціацій стають дедалі популярнішими, адже вони допомагають швидко й ненав’язливо краще зрозуміти себе. Хоч такі методи не замінюють консультацію фахівця, вони можуть підказати, як ви поводитеся в напружених сит...

Народні прикмети на 27 листопада: Чому українці спрадавна ловили вітер цього дня і чому прибирання в оселі на Романів день таке важливе

четвер, 27 листопад 2025, 7:12

27 листопада за новим церковним календарем (10 грудня за старим) - день пам'яті преподобного Романа Антіохійського (у народі - Романів день - ПУ), а також чудотворної ікони Божої Матері "Знамення" - однієї з найшанованіших у Православ'ї. За юліанським...