Лише спробуйте! Як приготувати ароматний та смачний картопляний хліб


Хліб з картоплі - поживно та смачно. Цей рецепт може стати ще одним цінним надбанням у вашій кулінарній книзі. Зробіть собі і близьким приємне - спечіть картопляний хліб, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:

  • борошно — 1 кг;
  • відварена картопля — 400 г;
  • дріжджі — 50 г;
  • сіль — 2 ч.л.;
  • цукор — 3 ч.л.;
  • тепла вода — 500-600 мл.

Як приготувати

Відварену гарячу картоплю очистіть та подрібніть блендером чи потовчіть. Просійте борошно, зробіть гірку та в ній заглиблення. Покладіть туди товчену картоплю, розведені водою дріжджі, сіль, цукор та гарячу воду, але не окріп. Замісіть круте тісто. Посипте його борошном та поставте у тепле місце, щоб воно підійшло.

Коли воно збільшиться у розмірі, викладіть на дошку із борошном, зробіть круглі або продовгасті хлібини. Дайте їм ще раз підійти на деко, а потім відправляйте в духовку пектись. Середній температурний режим та година часу — і картопляний хліб готовий. Смачного!

Діти оцінять! Як приготувати повітряний десерт з шоколаду та молока

субота, 18 травень 2024, 17:12

Не дивуйтеся, але з двох інгредієнтів дійсно можна приготувати дуже смачний десерт. Хтось може сказати, що шоколад вже й сам по собі є десертом. Так, звичайно, але нова форма цікавить також. Отже, читайте простий до геніальності рецепт десерту. Вам пот...

Гості пальчики оближуть! Неймовірний рецепт запеченої качки

субота, 18 травень 2024, 12:15

Запечена качка вже давно перестала бути святковою стравою. Її часто готують на вечерю або на недільний обід із родиною чи друзями. І звичайно, хочеться, щоб вона була м’яка, ароматна, танула у роті. За цим рецептом вона буде саме такою. Качку потрібно ...