Лише спробуйте! Який маринад здатен зробити качку дуже ніжною

Запечена качка дуже апетитна, але в приготування специфічна. Вона потребує певної підготовки, щоб стати кулінарним шедевром. Качка досить жорстка, тому хороший маринад їй вкрай потрібен.

Інгредієнти

Для приготування маринаду потрібні такі продукти:

  • імбир — невеликий корінець;
  • часник — зубчик;
  • перець чилі — 1 ч.л.;
  • соєвий соус — 4 ст.л.;
  • мед — 1 ст.л.

Як готувати

Імбир потрібен в натертому вигляді. Невеликий шматочок. Імбир досить пряний на смак та має свою гостроту, тому занадто щедро класти не треба. Пам’ятайте, що ще перець чилі є. Змішайте все разом з соєвим соусом.

В маринад покладіть частини качки для приготування або натріть саму качку. Накрийте плівкою. В маринаді потрібно залишити на 8-10 годин. Тримайте в холодильнику.

Мариновану качку запікають в духовці при температурі 190 градусів протягом 70-80 хвилин. Потім треба дістати, змастити медом та ще запекти 10 хвилин. Смачного!

Бережіться! Вчені з’ясували, що тальк, який використовується в косметиці, може викликати рак

вівторок, 9 липень 2024, 21:05

Міжнародне агентство з вивчення раку (МАВР) Всесвітньої організації охорони здоров’я опублікувало висновки про канцерогенію тальку й акрилонітрилу, передають Патріоти України. Тальк є природним мінералом, широко використовуваним у косметиці, харчових п...

Господиням на замітку: Як правильно і скільки часу варити кукурудзу, щоб вона вийшла м’якою та соковитою

вівторок, 9 липень 2024, 18:30

Кукурудза - це овоч, що обов’язково повинен входити до раціону людини, яка слідкує за своїм здоров’ям. Невдовзі розпочнеться сезон кукурудзи, і багато хто захоче насолодитись її цікавим смаком. Як правильно варити кукурудзу, щоб вона вийшла соковита та...